Coax kabel muurvast, specialist inhuren?

Igua

  • #1
Ik wilde van m'n meterkast in een leiding waar al een coax in zit een UTP kabel toevoegen. Heb geprobeerd om eerste de coax eruit te halen maar die zit nu muurvast in de leiding. Met een trekveer kom ik dicht bij de uitgang in de huiskamer vast te zitten. Nu is de coax er aan de ene kant ingeschoten en aan de andere kant heb ik nog +- 8cm over. Maar als ik korte rukjes geef en iets te hard trek beschadigd de kabel alleen maar :?.

Ben bang dat ik er zelf niet uit ga komen, kan ik hier iemand voor inhuren (in de buurt van (plaatsnaam verwijderd)) of speciale apparatuur gebruiken?

Ik heb al wat reacties van een andere thread gelezen maar die van mij zit dus helemaal muurvast. Zou top zijn als iemand kan helpen! :)
 

Red

  • #2
Hij heeft dus wel iets bewogen over de gehele lengte?

Deze kabels zijn erg stug en glijden toch al niet zo makkelijk (zeker niet in 5/8 buis), het eerste beste knikje in de kabel zorgt meteen voor *zwaarlopen*. Het kan ook best zijn dan de buis ergens een veel te scherpe bocht maakt. Als de kabel toch al verpruts is (aan een kant in de buis geschoten), kan je proberen om om de resterende 8cm, met isolatie tape een 2 kabel te fabrieken zodat je meer houvast hebt om aan te trekken.

Succes
 

Igua

  • #3
Hij heeft inderdaad wel een stukje bewogen. Maar aan de kant waar die erin is geschoten had ik de kabel aan de trekveer vastgemaakt met ducttape zodat ik 'm eventueel terug kon trekken, alleen dat is ook afgebroken. Ben bang dat die ducttape om de coax ook niet veel goeds doet.

Ik las ook iets over een veerpomp, is dat misschien een mogelijkheid? Hoe werkt dat precies en waar kan ik dat huren of moet ik dat door iemand laten doen?

Bedankt voor de tip over de 2e kabel eraan vast te maken.
 

Red

  • #4
Ik heb geen ervaring met zo'n extreem geval, maar een veerpomp is een trekveer met een handmatig pompje/mechanisme waarmee je de veer met meer kracht er in kunt duwen. Het is alleen niet de bedoeling om de veer zo te gebruiken. De veer hoor je er zonder dat er een kabel aanvast zit of zonder dat er iets weggeduwd hoeft te worden doorheen te pompen. Een veer is vooral bedoeld om aan te trekken en niet om er mee te duwen, dus ik geef je niet veel kans. Ik denk dat je het best even een elektricien kan laten kijken, als hij in 15min er geen bewging in krijgt kan je het schudden.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Als je eerst een beetje water in de buis giet daar waar de coax is verwenen, voorkom je dat de ducktape kan plakken.
en dan toch met rukjes aan proberen te trekken zodra de tape loslaat van de buis kan het niet meer plakken door het water en blijft het wel glijden.

Met een veerpomp werkt ook.
Je moet dan gewoon de veer langs de oude kabel pompen, en dan beiden tegelijk terug trekken met aan de veer een hulpdraad(om opnieuw invoeren of terugtrekken makkelijk te maken).

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu