Nieuwe coax kabel te kort

Dutchlimits

 • #1
Hallo allen!

Ik heb een probleem, ik en mijn vrouw waren beiden bezig om een nieuwe coax kabel door de bestaande leiding te trekken omdat de oude niet meer goed was, alleen brak het duct-tape op het laatste moment waar de oude en de nieuwe kabel mee aan elkaar zaten. Nu komt de kabel 2cm tekort vanuit de leiding waar die uit moet komen in de muur. Je kan de kabel net voelen als je met je pink in de leiding voelt.

Het is dus een normale blauwe montage kastje met een witte leiding die erin zit geschoven. Zie voorbeeld plaatje:


Ik heb vanalles geprobeerd, ook terugtrekken wil niet, hij zit muurvast, niets lukt. Ik kan er niet bij met een tang.

Ik ben op zoek naar tips, hoe krijg ik de kabel dit kleine stukje verder?? Hebben we hier bepaalde gereedschap voor?

Dankjulliewel!
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
 • #2
Is het een optie om de leiding een paar cm in te korten zodat de kabel tevoorschijn komt?
 

De Bob

 • #3
Met een haakse punttang in de doos proberen grip te krijgen op de kabel
 

Dutchlimits

 • #4
Heb ik geprobeerd, maar de kabel zit net te ver in de goot om erbij te komen met een haakse tang.. :(
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #5
Terug trekken en opnieuw proberen ?
En dan met steviger duct-tape en de kabel nat maken.
 

De Bob

 • #6
Hij zit muurvast, volgens TS
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #7
Tja, als je het niet blijft proberen, al dan niet met geweld, kom je nooit verder.
 

Grondig

 • #8
Is het mogelijk een nieuwe inbouwdoos te maken boven de oude of op een andere plek 'meer stroomopwaarts' ? Dan heb je daar genoeg coaxlengte over om hem af te monteren. Afhankelijk van de situatie kan dat best een nette oplossing zijn.

Evt. zelfs naburige doos ook verplaatsen als het lelijk wordt twee dozen schuin boven elkaar te hebben.

Oude doos netjes dichtwerken/wegstucen.
 

De Bob

 • #9
Ts probeer er een kabelglijmiddel in te spuiten aan twee kanten, misschien dat de kabel er dan uit wil.

Gebruik vooral geen afwasmiddel.
 

Dutchlimits

 • #10
Ik denk dat kabelglijmiddel niet werkt want hij loopt over het plafond heen en de uiteinde kon je al voelen, denk dat hij ergens in het midden knel zit...

Hoger monteren en dichtstuken is ook een optie maar ik weet niet 100% zeker of de leiding 100% recht naar boven loopt. Er zit precies boven langs een stekkerdoos dus denk dat hij er vlak langs komt.

Heb trouwens al enorm veel geweld gebruikt en ook dit helpt niet helaas. Hopelijk heeft de kabel dit nog overleeft want anders dan is het sowieso een kwestie van een nieuwe leiding leggen, maar dat wel wel niet meevallen want alles is dichtgebouwd...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #11
Ik denk dat de kabel klem zit waar de duct tape zit, die is waarschijnlijk opgestroopt en zal vermoedelijk niet zo ver van de doos zitten.
Met een beetje wd40 in de buis spuiten en dat met een luchtspuit wat verder in de buis blazen komt de kabel misschien los, de wd40 zal de lijm van de tape oplossen na een tijdje.
 

De Bob

 • #12
Zet met glijmiddel een compressor op de leiding, dan komt het waarschijnlijk aan de andere kant eruit.

Jan we kruisen elkaar 😁, WD40.mag niet in de pijp achterblijven, net zo als een afwasmiddel wat men gebruikt.
 

Dutchlimits

 • #13
Goede ideeen met de compressor e.d.!

Zat ook speling op de leiding met de hoop of het wat zou helpen heb ik de leiding wat verschoven en teruggeschoven, hij is alleen maar verder naar achter gekropen....

Pfff... Zoiets simpels kan mooi lastig worden

Ik zal morgen eens wat uitproberen met de compressor. Als nisk helpt dan zal ik een nieuwe plek verzinnen voor de aansluiting, is alleen maar beter want de TV hangt halverwege aan de muur en de coax aansluiting zit bij de grond bijna. Kabel loopt omhoog dus er zijn zeker nog wel opties.
 

Dutchlimits

 • #14
Jan schreef:
Ik denk dat de kabel klem zit waar de duct tape zit, die is waarschijnlijk opgestroopt en zal vermoedelijk niet zo ver van de doos zitten.
Met een beetje wd40 in de buis spuiten en dat met een luchtspuit wat verder in de buis blazen komt de kabel misschien los, de wd40 zal de lijm van de tape oplossen na een tijdje.
Ik denk trouwens dat dit niet het geval is want je kan de kabel bij de uiteinde omhoog drukken, en de tape is alleen maar aan het eind aangebracht, het is een redelijke stugge kabel dus ik vermoed dat de kabel zichzelf in bochten klem heeft gezet
 

XanderH

Specialist Elektra
 • #15
Dutchlimits schreef:
Zat ook speling op de leiding met de hoop of het wat zou helpen heb ik de leiding wat verschoven en teruggeschoven, hij is alleen maar verder naar achter gekropen....
Speling op de leiding, hoe bedoel je dat?? Is het een holle wand? Dan zou je kunnen proberen om de doos te demonteren, dan kun je met je hand in de wand komen. Misschien krijg je de hele leiding dan wel een stukje verder naar beneden getrokken, of kun je de buis in de wand iets inkorten en zo bij de kabel komen.
 

Dutchlimits

 • #16
Ja het is houtskeletbouw, de leidingen zitten met gespijkerde plastic dingen gemonteerd overal, ik heb precies geprobeerd wat jij zei, naar beneden trekken, de kabel ging niet mee.. de leiding wel, weer omhoog gedrukt en de kabel zit verder omhoog dan voorheen gek genoeg. zover dat ik hem niet meer voel met de hand. Leiding wil ook niet meer zover omhoog als dat die zat. Lijkt wel alsof die leiding tegen de stekkerdoos aankomt die er precies boven zit als je m heen en weer doet.

De wandmontagedoos moest er wel met geweld uit trouwens (een frees)
 

XanderH

Specialist Elektra
 • #17
Dan zou ik kijken of je met een buizenschaar of anders een zaagblaadje ofzo de leiding zo hoog mogelijk kunt inkorten. Met een beetje mazzel heb je dan weer de kabel te pakken.

Of meteen de hele doos hoger plaatsen natuurlijk, als dat toch beter uit komt.

Hoe ging het trekken tot aan het moment dat de kabel los schoot? Wel een beetje raar dat het de hele tijd goed ging en dat de kabel nu ineens vast zit.

Wat voor een buis heb je bij de doos? Flexibel? Of gewoon gladde PVC? Kan het zijn dat je ergens een mof hebt losgetrokken door het bewegen van de buis?

Tip: Plaats de volgende keer eigen foto's en niet zoals nu een "voorbeeld plaatje". Op je afbeelding is namelijk geen hollewand(doos). Misschien had je met de juiste afbeelding wel andere reacties gekregen...
 

Dutchlimits

 • #18
Het trekken van de kabel ging op sommige momenten sowieso best zwaar, op t laatste moment enorm zwaar en omdat we aan het eind waren scheurde de tape van de kabel, misschien omdat het in een hoek kwam oid?

Ik zal voor de duidelijkheid eens fotos van de situatie plaatsen
 

Grondig

 • #19
Zo te zien loopt de pvc buis van de coax recht naar beneden onder het stopcontact, e boven het stopcontact richting plafond zullen dan beide pvcbuizen naast elkaar lopen. Ik zou twee dingen proberen:
- verwijder de inbouwdoos van het stopcontact om te zien of je dan ook de coax-pvc buis kunt zien.
- anders evt. bijv. 20cm direct boven het stopcontact voorzichtig een stukje voorzetwand inzagen om bij de pvc-buis te komen, hier een opening in maken en zo bij de coax kabel komen. Hier dan een nieuwe inbouwdoos met coax afwerking opzetten.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #20
Een gat wat hoger maken.
de kabel opzoeken doormeten en als hij het nog doet afknippen en vervolgens verlengen zodat hij wel lang genoeg is om in de doos uit te komen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu