Coax kabel wifi modem probleem

Bjansen1965

 • #1
Nieuwe router gekregen, heeft een coax kabel aansluiting, nu is het probleem dat in de meterkast er geen stopcontact zit maar wel de hoofdaansluiting van de coax, mijn vorige router had ik naast de tv in de hoek waar dus genoeg stopcontacten beschikbaar zijn en er zit ook een coax kabel aansluiting, echter niet de hoofdaansluiting, kan ik ervoor zorgen dat de coax aansluiting naast de tv toch werkt? of moet ik een stopcontact in de meterkast laten aanleggen?

bijgevoegd foto van modem, meterkast coax aansluiting en naast de tv coax aansluiting

coaxwifimodem.jpeg coaxmeterkast.jpeg coaxnaasttv.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #2
als u bij de tv eerder de modem had staan kan deze daar nu ook weer aangesloten worden, het aop punt is dan doorverbonden naar de aansluiting bij de tv
 

Bjansen1965

 • #3
Het vorige modem had geen coax kabel of iets dergelijks, dit werd toen allemaal geregeld via de tv zelf, dus volgens mij is dat niet doorverbonden, op de foto van de meterkast ligt het modem op de grond (om te testen of dit wel werkte)
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #4
Zoiets wordt nooit door de tv geregeld, maar ik zie op de 3e foto wel een telefoonstopcontact, dus denk dat het oude modem daar op aangesloten heeft gezeten.
Echter je hebt er ook een coax aansluiting dus als het nieuwe modem werkt in de meterkast dan ook even kijken of hij op de coax aansluiting achter de TV werkt werkt.
Echter het advies is om deze in de meterkast te gaan monteren zo dicht mogelijk bij het AOP.
Zit de meterkast ongunstig dan kan het echter zijn dat je wifi ontvangst niet overal goed is en dat de aansluiting achter de TV dan toch beter is ondanks dat deze verder weg zit van het AOP.
 

Kaajee

 • #5
Je kunt proberen of het met het coax punt bij de tv gaat werken. Ziggo zal zeggen van niet, maar genoeg situaties gezien dat dit wel werkt.

En anders inderdaad een stopcontact bijplaatsen in je meterkast (niet zo heel spannend hoor, een beetje monteur heeft dit binnen een uur geregeld)
 

Bjansen1965

 • #6
Met het coax punt naast de tv werkt het niet het modem knippert dan rood (neem contact op met ziggo volgens het instructieboekje) hij werkt wel via de meterkast maar dan heb ik een verlengsnoer nodig door de kamer voor de stroom, dus waarschijnlijk even een stopcontact bijplaatsen dan maar
 

Bjansen1965

 • #7
@Gerrit B die naast de tv werkt helaas niet, en in de meterkast mist dus een stopcontact, denk dat daar dan eentje moet worden bijgeplaatst
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #8
de coax die nu naar de tv loopt moet dan wel aangesloten worden op het aop punt
 

Bjansen1965

 • #9
Ik zat te denken of er een manier was om via de coax aansluiting in de meterkast hem toch ook te laten werken naast de tv?
 

Bjansen1965

 • #10

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #11
ik ga ervan uit dat de coax die nu naar de tv gaat uitkomt in de meterkast, deze kabel dus aansluiten/inpluggen in uw aop.
nu is inprincipe het aop doorgelust naar de aansluiting bij de tv, hierop kan dan uw modem aangesloten worden.
ik heb hier inpricipe hetzelfde maar mijn aop komt in de woonkamer uit daar wou ik niet het modem hebben staan met alle kabel ellende, vanaf mij aop in de woonkamer heb ik dus een coax naar de meterkast gelegd waar de modem op aan is gesloten.
 
 • Like
Waarderingen: Kaajee

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #12
Als dat ook gewoon een goede coaxkabel is dan moet dat ook probleemloos kunnen.
Een veel gehoorde reden is dat de kabel niet te lang mag zijn, maar de kabel van de buren is toch ook zoveel meter langer?
Wel kan het zijn dat men in de wijkverdeler de signaalsterkte heeft ingesteld op basis van de gemeten kabel lengte en brei je er dan 10m bij aan dan kan het problemen geven, maar meestal werkt het gewoon.
Mits, zoals ik al eerder aangaf, je goede kabel gebruikt met de juiste stekkers en niet met van die plastic stekkertjes aan komt in combinatie met 4mm dikke coax.
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #13
De oude coax aansluiting in de woonkamer is vrijwel zeker vervallen en in de meterkast zit de nieuwe AOP (hoofd) aansluiting.
Vroeger zat de aansluiting standaard in de woonkamer en de TV stond daar in de buurt.
Daarom is het niet logisch dat er nu een verbinding is tussen de meterkast en de woonkamer.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #14
ts zal even kunnen aangeven of er een (witte)coax kabel in de meterkast ligt, als deze aanwezig is grote kans dat deze dan naar de woonkamer gaat
 

Bjansen1965

 • #15
@Marcn.88 er lag inderdaad al een witte coax kabel in de meterkast die aangesloten op een kant, andere kant hing er bij, waar zou het uiteinde van die kabel precies naar toe moeten?
 

Kaajee

 • #16
Het ene uiteinde van deze witte kabel moet in de aop in de meterkast, daar waar je nu het modem hebt aangesloten de andere kant zou dan uit moeten komen bij de televisie.

Er moet natuurlijk wel een verbinding zijn tussen het punt waar de coax, het signaal, je huis binnenkomt (aop) en daar waar je apparatuur (modem, televisie) wilt aansluiten.

Dan daar het modem aansluiten en kijken of het rode lampje uitgaat.

Eventueel kijken of je de witte huis coax kunt vervangen door een betere variant, maar eerst dit maar eens proberen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu