Coax kabel doorverbinden

Ron(ny)

  • #1
Hej Allemaal,

Ik ga eens kijken of ik dit oude topic nog kan raadplegen.

Dit is het probleem:


Ik heb reeds bij een verbouwing het AOP verlengt naar de meterkast omdat deze (opbouw) binnen kwam in de woonkamer en het daar slecht te verdelen is. De afstand waarmee ik deze verlengd heb is ongeveer 5m. Ik heb dit gedaan met CX_JOINER.JPG alleen ben ik aan het twijfelen of dit wel een goede keuze is geweest. Zelf ben ik elektricien en hebben we dit toch al heel wat keren gedaan, alleen dit heb ik nog nooit meegemaakt.

Op het analoge signaal in de woonkamer heb ik perfect beeld, en als ik kijk via digitale tv is het beeld ook prima. Toch krijg is soms de melding "zender tijdelijk niet beschikbaar" dit duurt 1 sec. en dan is het weer weg en alles werkt weer prima.

Ik heb op de TRAS doos in de meterkast een signaal van 60dB digitaal en 65db analoog (is dit genoeg?), wat ik gemeten heb met een CAI-meter. En heb hier de standaard versterker (Technetix FRA-752/N) aan gehangen die ik van ziggo heb gekregen. Dit omdat ik zonder deze "blokkerig" beeld kreeg op het digitale beeld. De afstand van de MK tot de TV doos is +/- 10m en zit op een EDC1000. Ik heb deze op de 15m uitgang aangesloten. Het digitale signaal is hier 65dB digitaal en 70dB analoog. Het internet-modem en telefonie werken trouwens prima.

Weet iemand waar dit probleem vanaf zou kunnen komen?

Alvast bedankt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik heb dit bericht even afgesplitst van het oude topic.
Dit omdat topic kapen niet de bedoeling is, op dit forum.

Zo blijft het overzichtelijk, en heb je de meeste kans dat je geholpen wordt met je vraag.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
Soort gelijk probleem gehad, het door ziggo gecertificeerde kabel gehaald, en toen was het probleem weg.
denk dat ziggo waarschijnlijk erg gevoelig is voor de "goedkope"kabel, of verbindingsstukken.

groeten b
 

Imco

  • #4
Zeker die verbinder vervangen. Dat is geen degelijk spul (no offence).
Gebruik F-connectors met een F-connector doorverbinder. Dan heb je praktisch geen verlies en blijft je verbinding afgeschermt. Daarnaast altijd Coax12 kabel gebruiken. Degelijke coaxpluggen met afscherming zijn ook een must voor een goed digitaal signaal.

Doorverbinder:


Coaxplug:
 

Fantomaz

  • #5
Mod, zou je mijn eerdere reactie op Ronny(ke) er wel bij kunnen voegen?

Ik zie weer een wildgroei aan oplossingen die niet toegestaan zijn, onderbouwd met teveel slechte ideeën die wij, als servicemonteurs bij Ziggo, regelmatig voor de kiezen krijgen waarbij we weer veel moeten herstellen met de bijkomende kosten, helaas vaak aan de klant doorberekend.

Dit zet ons als monteurs niet altijd in een goed daglicht. Daar staat tegenover dat Ziggo (of ook UPC) het voor zijn kiezen krijgt omdat "hun internet niet stabiel werkt"
Ik heb de aangedragen oplossingen meerdere malen onderbouwd in verschillende topics gezet.

Net zogoed als bouwtechnische onverantwoorde of illegale projecten hier serieus worden bekritiseerd, moet ik dat op dit vakgebied doen.
:-|
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu