Centrale meterkastsleutel Amsterdam

Tom345

Specialist Elektra
  • #1
Bij ons in het gebouw heeft een bewoner zo'n snelservice gebeld voor een stroomstoring. Die monteur kon niet bij de meterkast en heeft het slot van een van de CVZ ruimtes opengemaakt en de cilinder vervangen.

Volgens hem is dit "De" meterkastcilinder voor Amsterdam waar het energiebedrijf en alle electriciëns een sleutel voor hebben. Zijn aanbeveling was om zo'n cilinder op alle CVZ ruimtes te plaatsen.

Ik kon op de website van de netbeheerder hier geen informatie over vinden. Weet iemand hier meer over?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ik weet hier van groningen dat het hier een NEMEF 36A is en indien je aan de zijkant iets wegvijlt je ook alle gasvoorzieningen in kan, welke die cylinder hebben.

Bel gewoon die 'snelservice' op en vraag ernaar, hij weet blijkbaar van hoed en rand.
 

Xr8

  • #3
Klopt ook in Friesland is het er een van Nemef, past op redelijk veel van dit soort deuren.

Succes.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb het advies van die meneer nu gewoon doorgegeven aan onze VvE beheerder met het verzoek om in ieder geval te waarborgen dat alle bedrijven die kunnen worden gebeld voor calamiteiten gewoon sleutels hebben voor de ruimtes waar ze moeten zijn. De cilinder die origineel in de meterkast zat, past bij het hoofdsleutelsysteem van die woningcorporatie en daar is ook wel iets voor in te brengen.

Inmiddels is door die snelservice zo'n sleutel bezorgd in mijn brievenbus. Op iedere meterkast die ik vanaf nu tegen kom, ga ik hem proberen. Spannend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu