Lamp ophangen op centrale doos, maar dicht gestuced

Divided

  • #1
Schermafbeelding 2021-07-27 om 10.34.48.png


In onze woning zijn de centraledozen dicht gestuced en komen er alleen draden uit.
Nu wil ik op deze plek een lamp monteren, hoe zou dat het beste kunnen ?

Als de centraledoos niet weggestuced was dan had ik daar de schroefje in kunnen draaien (dan was nog steeds de vraag of dit recht hangt) , alleen als ik nu willekeurig ga schroeven bestaat de kans dat ik de bedrading beschadigd.


ik kan de doos niet open maken aangezien de lamp smaller is dan de doos, (dus ja dan zie je dat).

Ik heb dus een frame van 4.5 x 8 cm met montage punten met een afstand van 6 cm die ik recht op een plafond wil monteren.
Hoe voorkom ik dat de door de draden heen boor...

zou ik 1 schroef kunnen boren buiten het punt (zo ver mogelijk links of rechts) en de andere lijmen of bestaat er überhaupt lijm / kit dat hier voor geschikt is maar de lampen wegen wel 600 gram.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Lasdozen en dus ook centraaldozen moeten altijd bereikbaar blijven. Als je een storing krijgt dan moet hij toch vrij gehakt worden. Vaak is dat niet zo moeilijk omdat er maar een dun laagje stuc op zit.

In jouw geval kun je overwegen de lamp te lijmen met een high tack kit.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Dat lijmen lijkt me weinig kans op succes hebben. De stuclaag op het centraaldoosdeksel, zal te dun zijn en waarschijnlijk kukelt de lamp op een dag inclusief stuc naar beneden.
Mocht het wel houden, dan zou het kunnen dat je op een gegeven moment toch bij die lassen moet en dat wordt dan extreem lastig met een vastgelijmde lamp.

Enige correcte oplossing is om de stuc op het deksel te verwijderen. Dan zie je ook waar de boutjes zijn. Je kunt eventueel een afdekplaat van aluminium of RVS laten maken. Nadeel van het centraaldoossysteem is dat het buiten Nederland weinig bekend is en dat fabrikanten van verlichtingsarmaturen voor de Europeese markt er geen rekening mee houden.
 
  • Like
Waarderingen: Ajetoobuur

ABCDE

  • #4
Fatsoenlijke lamp kopen of zelf voetje maken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Stuc op centraaldoos weghalen, deksel van doos verwijderen.
Als er iets mis gaat moet de centraaldoos toch open.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu