Ik zou niet te pessimistisch zijn over de vloer verwarming.
Ikzelf heb het afglopen jaar een 55m2 vloerverwarming gelegd in een hoekwoning uit 1966, met veel glas. Ik was ook sceptisch en heb uit voorzorg in de woonkamer onzichtbare aansluitingen laten maken om evt (als de ijstijd terug komt

) 2 radiatoren te kunnen bij hangen. In de keuken hangt wel een radiator, maar die staat inmiddels nooit meer aan.
Ik ben maanden bezig geweest om het goed ingesteld te krijgen, maar uiteindleijk werkt het uitstekend. De vloer pomp beveiliging heb ik op 50 grc ingesteld en de 'dompel thermostaat' van de vloer unit staat op stand 6. Bij het aanwarmen gaat de aanvoer temperatuur naar ca 40grc en zakt vervolgens (bij de huidige weers omstandigheden) terug tot ca 30 grc. De vloer unit zelf wordt via een zonneklep aangestuurd door een kamerthermostaat (CV ketel in WA regeling).
De klok thermostaat gaat vanaf 23.00 naar 20 grc en vanaf de ochtend laat ik deze iedere paar uur met 0.5 grc oplopen zodat vanaf ca 17.00 de temperatuur 21.5 grc is (er is de hele dag iemand thuis). Veel zin heeft het niet om grote temperatuur sprongen te maken, de vloer is zo traag dat hij dit met moeit kan volgen en daarnaast kost het op een gegeven moment meer energie dan dat het opleverd.
Ik heb nu 24 uur een thermokoppel op de vloer geplakt en de oppervlak temperatuur is de afgelopen 24 uur (met buiten temperaturen tot onder -10grc) niet boven de 30.2 grc geweest met als minimum 25.6 en gemiddeld 28.3 grc. Dat vindt ik niet slecht voor deze situatie.
Het is wel zo dat op het moment dat de vloer verwarming gaat aanwarmen, deze een flinke scheut warm water nodig heeft en dat kun je soms merken aan de overige radiatoren indien (in mijn geval) de stook lijn te laag staat, of wanneer je op andere manieren heb zitten rommelen.
De ruimte temperatuur zelf kan soms even doorschieten naar 22.5 grc, maar het is nu ook redelijk uitzonder lijk weer, en een vloer verwarming heeft een behoorlijke traagheid. De oppervlak temperatuur van de vloer moet overigens niet veel boven de 30grc uitkomen, dat voelt niet prettig aan. Gelukkig gebeurt dat alleen soms bij het aanwarmen, maar het ebt vanzelf weer weg.
Mijn stooklijn zou eigenlijk verder omlaag kunnen, ware het niet dat ik nu in de garage aan het werk ben en het daar niet al te koud wil laten worden.
Gewoon nog even verder experimenteren met je aanvoer temperaturen, pomp stand (begin met maximaal), je ketel temperatuur en een vaste waarde voor je kamer thermostaat temperatuur.