Capaciteit elektrische vloerverwarming

Gijsbert123

 • #1
Beste lezer,

In een ruimte van 45m2 heb ik een elektrische vloerverwarming d.m.v. kabels in het beton. Door de verwarming eens een uur lang vol aan te zetten kom ik op een verbruik van 7 kWh. Bij mijn weten komt dit dan neer op:

P(W) = 1000 × E(kWh) / t(uur)

Oftewel vermogen (P) is 7000 Watt. De ruimte is 45m2 oftewel zo'n 155 Watt/m2.

Op zich komt dit wel redelijk overeen met gegevens die ik op Internet weet te achterhalen. De verwarming zit aangesloten op 1 Microline OCC klokthermostaat. In de handleiding van de thermostaat staat dat het maximaal 16A of 3600 Watt mag zijn. Ik meet 7000 Watt en de thermostaat lijkt hier geen last van te hebben en lijkt normaal te functioneren.

Hoe kan het dat ik 7000 Watt kan trekken op een thermostaat die, volgens de handleiding, maximaal 3600 Watt kan hebben? Of haal ik wellicht een paar dingen door elkaar? Ik wil dingen graag kunnen verklaren, maar snap hier helemaal niets van :(

Bij voorbaat dank voor jullie reactie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Mogelijk schakeld de thermostaat een relais en stuurd een 400V circuit aan.

  Dan wordt het al een heel ander verhaal :?:

  Vr Gr en succes ermee
   

  Gijsbert123

  • #3
  Beste Cvolieboy,

  Dank voor je antwoord. Ik denk dat ik er maar eens een expert bij moet gaan zoeken. In de meterkast zitten namelijk wel relaisschakelaars tussen vloerverwarming en thermostaat, maar hoe en wat er uiteindelijk richting thermostaat gaat is voor mij abacadabra.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu