Buitenmuur optrekkend vocht

O.Lossing

 • #101
p.s.
Zelfde merk deksel Dijka maakte wellicht 't verschil maar vaseline had ik ook nog wel kunnen doen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #102
  Dan had je mazzel.
  Ik plaatste vaak dan een nieuwe sifon, werkten op uurloon en dan met een druppende aan sluiting zitten te knoeien een half uur of nieuwe er in maken zien ze toch graag nieuw.:wink:
   

  O.Lossing

  • #103
  Een brug te ver voor mij.
   

  O.Lossing

  • #104
  Toch maar mortel voor de voegen. Niet die quick fix.

  25A- VOEGMORTEL.jpg 25B- JOINT FIX.png
   

  O.Lossing

  • #105
  Verrassend resultaat met beitel. Mooi 45 graden maar is DIT nou de waterkering ?

  25c.jpg
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #106
  Waarom waterkering onder een afdakje. :wink:

  Succes.
   

  O.Lossing

  • #107
  Ja, super bedankt allemaal maar als ik dan toch geen vochtkering heb, heeft bedje zand onder de fundering precies beneden vochtplek toch wel zin, lijkt me. Weer een factor uitgesloten (foto 25d). Versleten voegen, nog zo'n factor (foto 25e), ook uitgesloten. Maar goed, om met Wsb zijn woorden te spreken,` ik ga het eens aankijken`. Factor lekkende regenpijp is natuurlijk de allergrootste factor, ook uitgesloten nu. Hoorde ‘m weer aardig lekken vandaag maar dan vanuit de binnenkant. Mooi echootje. Spouwvervuiling ga ik sowieso nog wel even bekijken maar als de vlek niet opdroogt, ga ik in de zomer aan de gang met pek of bitumencoating.

  Iedereen bedankt, Rola natuurlijk, Henk253, Wgb, Edwinnn en IJkenhout, maar zeker ook Peter.

  Iedereen super bedankt, de mensen behind de scenes ook en ben ik je vergeten, dan idem ditto

  25d.JPG 25e..jpg
   

  Edwinnn

  • #108
  Ik ben wel heel benieuwd of de vochtplekken in de muur geleidelijk gaan verdwijnen. Tot dan is deze soap nog niet helemaal afgelopen ;-) Maar je hebt een aantal dingen nu al uitgesloten zoals je zegt (met wat gouden tips van Henk) en de aanhouder wint!
   

  O.Lossing

  • #109
  To be continued
   

  O.Lossing

  • #110
  Nog even over wat in feite een zijstraat was. Het was Iets dat opviel bij deze hele zoektocht naar de oorzaak van vochtplek naast de voordeur. Het was Iets waarvan ik dacht dat ‘t ook opgelost moest worden maar de oorzaak van de vochtplek was het niet. Ik heb het hier over een plas water op het dakje van de entree.

  Ik Heb een gerenommeerd loodgieters- / dakdekkersbedrijf uit de regio er naar laten kijken. Herstellen dat dak? ,vroeg ik de vriendelijke vakman die langs kwam. Hij wou er niet aan. “Niks mis mee, kan nog wel 20 jaar mee zo”, was het advies.

  Tsja, ik blij natuurlijk, hoewel . . . . . . Hebben ze misschien gewoon geen tijd voor mijn dakje? Of zijn het gewoon betrouwbare vakmensen? Ik neig naar het laatste en had wel al berekend wat de plas nou woog (niet echt veel) maar met vers grind er weer op begon dat water dus ook nog eens grotendeels de regenpijp in te lopen door verdringing. Me zorgen maken over extra gewicht doe ik dus niet. Op het internet is er over plassen op het dak vooral veel welles-nietes. Er zullen dakdekkers bij zitten zijn die vol blijven houden dat het een probleem is terwijl zuinige huiseigenaren die geen lek kunnen ontdekken, de boel de boel menen te kunnen laten. Beide logisch natuurlijk maar hoe heet dat ook weer? Belangenverstrengeling? Eigen straatje-praatje?

  Van alle mogelijke mening-varianten, objectief zowel als positief, voor en tegen, ontbreekt er dus eigenlijk nog één. Daarom vraag ik je, Is de entree van jouw woning toevallig ingestort door een plas water op je dakje? Maak me aan het schrikken. Laat een foto zien.

  Ik heb er namelijk, zoals gezegd, weer grind opgelegd.

  Schoon Dakgrind.JPG
   

  Edwinnn

  • #111
  De meeste platte daken zijn berekend op 60-70 kg per m2. Waarschijnlijk kan jouw dakje nog wel veel meer aan omdat de overspanning gering is.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #112
  Dat er water op het dak ligt is niet erg.
  Ziet er weer netjes uit jammer dat buren niet mee doen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #113
  Er zijn meer redenen dan instorting om geen grote plassen te willen. De meeste dakdekkers vinden trouwens juist plassen geen enkel probleem. De verzekeringen weten echter beter. Er is een grotere kans op lekkage als er veel plassen staan en er is allerlei kans op vervuiling enz. Uit de arbitrage blijkt dat plassen tot 5mm op maximaal 5 tot 10% van het dak zijn toegestaan.
   

  O.Lossing

  • #114
  Ja, het beste niet op lopen. Ik houd mijn hart vast met Sint en de pieten.
   

  O.Lossing

  • #115
  Nog een factor die ik aan wil pakken. Joco kwam er al mee in bericht #5.

  Op 1 vierkante meter bij de voordeur helt het tuinpad de verkeerde kant op. Het afschot is niet goed, loopt af naar de verkeerde kant. Met luifel erboven is het net als met de klep van een pet, dat houdt bij regen de schoenen ook niet droog.

  De foto’s vertellen de rest.

  1---- Op 1m2 bij voordeur afschot verkeerde kant op..JPG 2---- TUINPAD VERDEROP ONDER JUIST AFSCHOT.png 3---- orientatie.JPG 4---- Orientatie.JPG
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #116
  Het beste kun je hiervoor even een nieuw topic voor aanmaken, anders loopt straks alles onoverzichtelijk door elkaar.
   

  O.Lossing

  • #117
  Okee Peter
   

  O.Lossing

  • #118
  Vochtkering ontdekt aan zuidkant woning. Laagje stevig plastic (zie 212a). Aan de noordkant, onder vochtplek naast voordeur geen vochtkering niet gezien, heb toch een aantal uurtjes doorgebracht daar. Ga daar morgen stootvoeg loskrabben.

  212a vochtkering zuidgevel.JPG 212b Noord geen vochtwering te zien zo.JPG
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu