Buitendeur sluiten na schilderen

Pietje48

  • #1
Ik wil graag een buitendeur schilderen met alkydverf. Na een uurtje of 8 moet deze deur weer afgesloten worden. De verse verf komt dan in aanraking met de rubber tochtstrips. Mijn ervaring is dat dit lelijke plekken in de nieuwe verf oplevert. Is het mogelijk om dit "verkleven" te voorkomen?
Wie heeft een tip?
 

Fiesiekus

  • #2
Ik heb de randjes strak afgeplakt en daarna geschilderd. Dan tape wegtrekken en je kan de deur gelijk sluiten.
 

StefanD

  • #3
Ik heb zelf 1 buitendeur waar aan de buitenkant tochtstrips tegenaan zitten. Als ik die deur schilder verwijder ik de strips. Nadat de deur goed droog is plaats ik nieuwe strips. Kost wel een paar euro en wat werk, maar dan ziet alles er weer als nieuw uit.
 

Paul_32

  • #4
Rond deze tijd is het om 4 uur smorgens al licht aan het worden, pas tegen een uurtje of 10 wordt het weer donker, je hebt dus alle tijd......hehe
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
U kunt dit niet aan tijd relateren: donkere kleuren drogen sneller dan lichte ( warmte absorptie ), hoe dik brengt u de verf aan, gebruikt u HS, SB, welk product gebruikt u wat is de actuele buitentemperatuur en op welk tijdstip gaat u de deur schilderen enz.

Normaliter met een buitentemp van 20oC kunt u de deur na 10 tot 12 uur ( dus geen 8 tenzij u een versneller aan uw lak toevoegt, of een externe warmte lamp op uw werk richt ) sluiten als 2 uur extra op een mensenleven u niet echt teveel wordt.

Smeer de rubbers in met zuurvrije vaseline omdat de verf daaraan niet hecht, en u deze de volgende dag weer makkelijk van de verf kunt verwijderen zonder deze te beschadigen..
 

EGeen

  • #6
Deur nachtje openhouden? :lol:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Deur direct dicht doen en deurkozijn nachtje in de schuur zetten... :denk:
 

Pietje48

  • #8
Allen bedankt voor de reacties tot zover, ook de grappige.
Kees, ik weet helaas niet wat HS of SB betekent en wat is een versneller? :shock: Je ziet: hier is een echte leek aan 't werk. :cool:
Denk dat ik met de zuurvrije vaseline aan de slag ga.
 

EGeen

  • #9
Er zijn meerdere producten op de markt als verfartikelen. Ook meerdere onderverdelingen (de meesten kennen enkel transparant/dekkend & Terpentine/Watergedragen).

HS = High Solid is een product die minder oplosmiddelen bevat waardoor schilders ook binnen met terpentinegedragen artikelen mogen werken. Deze producten hebben vaak een hogere laagdikte en hebben een omgekeerde droging (van buiten naar binnen ipv van binnen naar buiten).

SB = is een product of waarschijnlijk in dit geval bedoeld in zijnde (silicone-based). Dit hout in dat er in het product siliconen zijn verwerkt. Dit geeft uiteindelijk een hogere glans en een mooier oppervlak waarbij het water "van het oppervlakte afparelt". Deze producten gaan vaak ook langer mee dan de normale versies.

Een versneller (drogingsversneller/siccatief) zorgt ervoor dat de verf sneller droog wordt, waardoor er bijvoorbeeld sneller overheen kan worden geschilderd. Een normale particulier raad ik dit af aangezien deze producten redelijk precies moeten worden gedoseerd. Verder is een product van de fabriek al zo goed mogelijk afgestemt. Als u met de verf gaat rommelen (verdunnen/siccatief) wordt het recept verstoord waardoor de uiteindelijke verflaag eigenlijjk altijd wat minder wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu