Afbladderen verf op buitendeur

Torrente

  • #1
Mijn buitendeur van merbau is geschilderd in monumentengroen. De verf is behoorlijk aan het bladderen en ook bloed het hout een beetje bij de verbindingen. Nu wil ik de verf van de deur afbranden met een föhn. Er zitten vier panelen in de deur met wat lijsten daarom heen. Waarmee kan ik die lijsten verf vrijmaken zonder veel beschadigingen aan het hout? Is het mogelijk tijdens het föhnen de lijsten met een staalborstel te bewerken en daarna met schuurpapier weer strak te krijgen? Als de deur weer kaal is wil ik hem met een primer gronden, daarna plekken repareren met twee componenten epoxy vulmiddel, nogmaals gronden, voorlakken met monumentengroen, iets verdunnen, en vervolgens hoogglans aflakken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Met een staalborstel krijgt u krassen in de lijsten ( vooral ronde ). U kunt met de föhn eerst de verf verwarmen, dan voorzichtig met heel licht druk los schrapen met een verfschraper en tenslotte met schuurlinnen de restanten verwijderen en scherpe randjes weer glad maken.
 

Poster

  • #3
Misschien is een afbijtmiddel een optie ?
 

Torrente

  • #4
Kees de schilder
Is de door mij geschetste procedure de juiste? En hoe kan ik het bloeden voorkomen? Overigens is het geen monumentengroen maar moet het rijtuigengroen zijn.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Eerste keer gronden na het kaalhalen liefst met een verdunde grondverf.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Dat was altijd zo: van dun naar dik. Maar..de ontwikkelingen staan niet stil: HV ofwel Hoog-Vullende grondverf heeft een dubbele laagdikte na droging tegenover gewone grondverf.

Met genoemde grondverf vult u ook schuurkrassen op en kunt u het werk 2 jaar buiten overlaten staan als dat nodig is. Het is uitstekend schuurbaar en hecht perfect, ook op geschuurde lagen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu