Buderus GB302 in de kou

Marian1

  • #1
Wij hebben in NL een Buderus GB 302 ketel gekocht voor ons hotel.Hij is aangesloten door een loodgieter maar hij deed niks.Loodgieter 2 een 3 hebben ons niet veel verder geholpen.Eerst brandde en een paar radiatoren in het hotel maar nu geen 1 meer.Wie o wie kan ons uit de vrieskou helpen ? Verkeerd aangesloten ?

Alvast heel erg bedankt
 

Tumkie

  • #2
GB302 ... dus tweedehands gekocht waarschijnlijk want oud model ( in België toch ! )
Geeft de ketel een foutcode ? Hoe is ie hydraulisch aangesloten ? Regeltechnisch , aan-uit of met 0-10V ?
Vrees dat je op zoek moet naar betrouwbare loodgieter/technieker

of neem eens contact op met Buderus
 

Marian1

  • #3
De ketel komt uit NL en is van 2006.We hebben de olieketel weggehaald en op de 'verwarmings-aansluitingen ' ( voorloop en terugloop ) de Buderus aangesloten.Toen werden er maar een paar platen warm.We hebben ook een warmwateropslag van 500 liter aangesloten in voor en terugloop.Misschien zit daar wel het probleem.Zou het zo moeten werken of gaat dat met gas anders.We wonen in een erg afgelegen gebied dus meer loodgieters als deze 3 word moeilijk.We hebben ons inmiddels al een nieuwe expansievat aan laten praten en nu denkt men weer aan een nieuwe pomp van 1100,- euro.Maar als we de olieketel weer aansluiten werkt alles gewoon,de radiatoren worden warm.En met minder druk als de gasketel.

Kun je ons verder helpen ?
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #4
Even een fototje van de installatie en wat details van pompen en aansluitingen uploaden aub dan is het wat makkelijker te adviseren.

Op deze manier is het gissen.


Calenta :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu