Thermokoppel - verwarmingsbrander Buderus G124X

Haagdoner

  • #1
Hallo,
Bij onze verwarmingsbrandelr Buderus G124X heb ik in de loop der jaren al een paar keer de thermokoppel dienen te vervangen.
Bij gebrek aan de originele thermokoppel heb ik altijd gebruik gemaakt van een universele thermokoppel
Toch heb ik de indruk dat de universele thermokoppels minder lang meegaan dan het originele die in de brander stak.
Nu heb ik na 3 jaar terug de universele moeten vervangen. Bij gebrek aan een originele heb ik terug gebruik gemaakt van een universele.

Mijn vraag is of er een kwaliteitsverschil bestaat tussen de originele thermokoppel en de universele, waarbij de originele langer meegaan ?

Graag jullie advies.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Buiten het feit dat er hier geen meningen toegestaan zijn over de kwaliteit van producten: hoe denk je dat er iemand een oordeel kan geven over een door jou gekocht universeel onderdeel?
 

Haagdoner

  • #3
Het is hier een algemene vraag naar de ervaringen van de forum leden : wat zijn hun ervaringen met algemene universele merkloze versies voor dit onderdeel.
 

Auto-Geen

  • #4
De ergernis over de kwaliteit duurt voort als de vreugde van de lage prijs vergeten is. :wink:
 

Haagdoner

  • #5
Prijs van het onderdeel is van minder belang. Bij het uitvallen van de ketel en bij gebrek aan onderdeelnummer van een origineel, is de keuze naar een universele vlug gemaakt.
 

Haagdoner

  • #6
ik stel mij ook de vraag of het aan de ketel ligt dat de thermokoppels relatief vlug stuk gaan. De waakvlam brand mooi blauw, de thermokoppel lijkt niet bevuild en de brander is een jaar terug nog technisch gekeurd en onderhouden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Nou niet om het een of ander, maar wat verwacht je nou eigenlijk? Stel nu dat iemand zegt: "die universele thermokoppels zijn vodden", wat dan? Of "die universele thermokoppels zijn net zo goed als de originele"... Wat doe je daar dan mee?

Je hebt zelf beslist om universele onderdelen te gebruiken en daarbij maakt het niet uit of de reden is dat die goedkoper zijn of de originele moeilijker te krijgen. Je constateert vervolgens dat de de door jou toegepaste onderdelen niet erg lang meegaan. Wellicht ligt de conclusie dan voor de hand dat de door jou toegepaste onderdelen minder van kwaliteit zijn dan originele, maar dat zegt nog niets over andere universele onderdelen.

Nogmaals: op Klusidee worden geen uitspraken gedaan over kwaliteit van materialen, van een bepaald merk of universeel. Dat laten de forumregels niet toe.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu