Blokhut of tuinhuis, wat is aan te raden?

Binnetie

  • #1
Afgelopen weekend kwamen we voor onze nieuwe tuin in aanraking met een blokhut met overkapping. In eerste instantie wilden we ons orienteren op een overkapping, maar een schuurtje (blokhut) erbij is wel handig voor onze fietsen en de bakfiets van mijn vriendin.

Nu zijn er verschillende mogelijkheden:
- 'ondergedompeld' in een vloeistof welke in het houtrekt zodat het hout overal behandeld is en je het later 1 of 2x afbeitst
- geïmpregneerd hout die je later afbeitst voor een langere levensduur.

Een voorbeeld wat we gezien hebben (niet het exacte type maar om een beeld te vormen) is deze.
Blokhutten schuif je als het ware in elkaar en zo bouw je omhoog. De planken vallen in elkaar.
_1.jpg


Nu kwam ik alleen een site tegen, welke het echt afraad om te doen.

Je ziet op de foto dat de boel goed verrot is. Maar is dit echt werkelijkheid of een gevalletje van 'wij van wc-eend adviseren wc-eend'?

Ik weet niet hoe duur een 'echt' tuinhuisje is zoals zij ze verkopen, dat moet ik navragen, maar er is een grens aan wat ik uit wil geven.
Maar wanneer ik een blokhut koop zoals eentje op de eerste link die ik gaf en hij is goed geïmpregneerd (ze geven er garantie op) en ik hem afbeits dan kan ik er jaren mee doen of is het sowieso een no go?

Elke winkel adviseert wat anders namelijk.
 

Bart_WRX

  • #2
Bij een schutting wordt de tand naar boven gericht en valt de groef van de plank daar boven over de tand heen. Dat is waar het bij die foto fout gaat, door het "verkeerd om" toe te passen loopt het water letterlijk de groef in. Tja en dan kun je de klok erop gelijk zetten dat het hout gaat rotten.

Kijk ook eens naar potdekselen / rabatdelen. Ook erg rubuust uiterlijk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu