Bladderend plafond

Marjan ***

  • #1
Bij het sauzen van het plafond van de slaapkamer kwamen er hele stukken spuitwerk naar beneden. Ik heb toen maar het hele plafond afgestoken en vervolgens is er een laag hechtmiddel en daarna een laag structuurverf aangebracht. Het resultaat is niet echt om naar huis te schrijven. Het is beton en nu zijn de naden in het beton nog zichtbaar en er zitten nogal wat oneffenheden.

Wie geeft mij een goede raad zodat het plafond weer toonbaar wordt?
Moet ik de laag die er nu op zit weer verwijderen, of kan het meteen opnieuw gestuct worden? Is er een methode voor iemand die niet zo heel goed is in doe-het-zelf?

Ook het plafond in de badkamer begint te bladderen. Is afsteken de enige manier om dit te repareren?
 

EdP

  • #2
Als die naden klein genoeg zijn zou je er overschilderbare acrylaatkit in kunnen spuiten, glad afwerken en na droging aanstippen met structuurverf (met de kwast tamponeren). Als het meer dan een paar mm breed is, dan zou je beter een vulmiddel op basis van gips gebruiken.

Afbladderende verf betekent slechte hechting. Alles wat je daar overheen plakt valt er net zo hard vanaf als de ondergrond zelf. Afsteken dus helaas.
 

Marjan ***

  • #3
Bedankt voor je antwoord.

Nog een aanvullende vraag: De doe het zelf zaak zei dat ik het plafond niet nog een keer met structuurverf kon schilderen, omdat dit niet zou hechten. Dat was aanvankelijk mijn idee, zodat de deklaag wat dikker zou worden en daardoor de naden wellicht minder zichtbaar zouden worden (eventueel in combinatie met de acrylaatkit?).

Er werd me een soort van stucwerk aangeraden, ik ben de naam even kwijt, wat ik wel zou kunnen gebruiken over de structuurverf. Dit was echter voor mensen die daar handig in zijn.

Heeft iemand daar ervaring mee?
 

EdP

  • #4
Nog niet eerder gehoord dat structuurverf niet op structuurverf hecht, maar ik ben nog niet te oud om iets nieuws te leren.

Overigens kun je met structuurverf niet of nauwelijks oneffenheden wegwerken of je moet er net eentje hebben met vullend vermogen.
 

Marjan ***

  • #5
Bedankt voor de informatie. Daar ben ik zeker mee geholpen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu