plafond met schimmel plekken en bladderende verf

HendrikJan

  • #1
hey hoi,

Ik heb sinds vandaag een nieuw huisje in Amsterdam (yahoo) eindelijk legaal wonen in Adam.

Nu moet er wel veel aan het huisje gebeuren, maar ja, je kan niet alles hebben.

Het grootste problem waar ik eigenlijk mee zit, is het plafond in de slaapkamer. Het plafond is tevens het platte dak van het huis. Als je naar het plafond kijkt dan zie je allemaal bladderende verf en zwarte schimmel plekken op de latten zitten. De haakse balken waar die latten allemaal op liggen zien er wel ok uit, beet5je vies maar niet zo bladderend en zo.

Nu wil ik dit op een goedkope en vooral makkelijke manier "mooi"maken. Ik zat te denken om de ruime tussen de balken op te vulolen met een soort isolatie materiaal (steen wol???) en dan gewoon gipsplaten tegen het plafond aan en er een zooi verf overheen gooien en voila...

Het enige waar ik mij een beetje zorgen over maak is het vocht. Ik kan niet goed zien of het lekt en waarom het vocht er zit .. Het is een oud huis en het gaat in 2008 tegen de grond.. .. dus ik zoek een oplossing die het een kleine drie jaar volhoudt...

Als ik doe wat ik bboven beschrijf.. (ruimte tussen balken vuillen met iso materiaal, afdichten met gipsplaat, schilderen) en het is er daadwerkelijk an het lekken .. ben ik dan een veel groter probleem aan het maken? Werkt dat materiaal als spons en krijg ik in het ergste geval terwijl ik lig te slapen ineens een natte spons op mijn bed?
Zou ik nog een laag landbouwplastic tussen het hout en het iso materiaal moeten stoppen ? .. moet ik het hout eerst behandelen ?

IK sta volledig open voor ale mogelijke suggesties :)

Hendrikjan
 

Arie

  • #2
hallo,

afsluiten moet je in ieder geval niet doen,
zeker niet met landbouwplastic,
en tussen de balken isoleren moet je alleen doen als het langs de buitenzuide niet is geïsoleerd.
ga eerst ff na waar het vocht vandaan komt,
als er een lek zit in het dak, laat dat dan door een dakdekker repareren.
verven over schillen heeft ook niet veel zin, komt er waarschijnlijk zo weer doorheen,

maar wacht nog ff de reactie af van expers,
want dan binnen ik niet.

succes
 

HendrikJan

  • #3
is er dan niemand die me een suggestie kan doen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als eerste zou ik het lek opsporen, hebt u het gevonden dan kunt u een reparatiepasta op bitumenbasis gebruiken om het tijdelijk te repareren.
Voor het plafond kunt u gipsplaat gebruiken, eventueel de groene platen.
Is de lekkage niet te erg zal dit het wel 3 jaar volhouden, u moet geen isolatie aanbrengen, dit verergert het vochtprobleem.
Wanneer het mogelijk is om ventilatie aan te brengen tussen de balklaag is dit zeker de moeite waard, het vocht kan dan (gedeeltelijk) weg.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu