Bladderend kalk plafond

Michel_7319

  • #1
Goeiemiddag!

Het plafond van mijn keuken bladdert op een aantal plaatsen en ik zocht eigenlijk naar een eenvoudige oplossing. Ik heb begrepen dat verwijderen met warm water, afsteken en behangplaksel smeren goede methoden zijn.

Is het misschien ook mogelijk om de gebladderde delen af te steken en die te vullen met gips? Dicht smeren dus..? Daarna weer verven met kalk..

Bedankt alvast!

Groeten,
Michel
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Nee. Dat zou u het gehele plafond moeten overstucen. Kalk gebruiken we nog maar zelden als kalkverf bij restauraties of monumenten. Dispersie muurverf is tegenwoordig gebruikelijk.

Losse delen verwijderen met een plamuurmes en de overgangen zoveel mogelijk gelijkschuren met de vastzittende laag als u een simpele oplossing zoekt.

Daarna 1 x voorstrijken met verdunde latex en 1x afwerken met weinig verdunde latex.

U begrijpt dat u met deze eenvoudige oplossing nog niet het afbladderprobleem hebt opgelost. In de keuken is de oorzaak daarvan vaak een gebrekkige ventilatie of het overschilderen van een plafond met vetaanslag.
 

Michel_7319

  • #3
Kijk, dank je wel voor de goede tip! Met schuren was ik idd al begonnen, sowieso geen slecht plan, om het hel plafond mee te pakken, want de oude spuitkalklaag zit er nog op met allemaal van die slecht verspreidde ongelijke bobbels.

De afzuiging heeft een tijdje niet goed gewerkt, klopt...

Keep up the good work!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu