Afbladderende verf

WendySimon

  • #1
Hallo allemaal,

allereerst, ik ben een complete leek m.b.t. verven ed. Ik wou kleur in de woonkamer en heb alles netjes afgeplakt en ben begonnen. Toen ik met de tweede laag begon bleek dat ik over poederlatex aan het schilderen was. De eerste laag kwam er namelijk gewoon weer af met de tweede laag. Een grote troep werd het. Ivm mijn zwangerschap, een man die handig is met computers maar voor de rest niet ben ik toen gestopt. Nu ruim een jaar later stoort die muur me en ben ik begonnen met het afsteken van de loszittende verf. Maar hoe nu verder. Als ik straks alles wat loszit er af heb kan ik er dan gewoon overheen met een primer en daarna verf of eventueel behang (heb nog geen keuze gemaakt). Het is een huurwoning dus ik ga er niet heel veel tijd en geld aan besteden maar ik wil wel graag een leukere muur om tegen aan te kijken.

Groetjes Wendy
 

Fiesiekus

  • #2
Waarschijnlijk zat er een oude laag witkalk op de muur. Uit welk jaar is de woning ongeveer?

Je kan alles grondig afboenen totdat ie bijna geen kalk meer afgeeft op een natte spons, of een gronderings/fixeringsmiddel erover smeren. Na één van beide behandelingen, vrolijk met de latex verder in de kleur die je mooi vindt!
 

EGeen

  • #3
Ben het helemaal met dhr Fiesiekus eens, heb een kleine aanvulling.
Er zijn namlijk ook muurverven die de fixerende werking in zich hebben. (Renovatiemuurverf). Deze dringen diep in de ondergrond door waardoor de hechting beter is.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Tot slot: neemt u wel de waterverdunbare renovatieverf. Voor uw toepassing ( watergedragen afwerken met latexdispersie ).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu