Afbladderende verf op glasvezelbehang. Wat te doen?

Pieter123

  • #1
Hallo,

Ik heb thuis last van afbladderende latex verf op glasvezelbehang. Na enig speurwerk op internet blijkt dat ik waarschijnlijk de verkeerde verf gebruikt heb (Couleur Locale, Flexa).
Hoe dit probleem op te lossen?
Moet ik de hele verf ervan halen en opnieuw beginnen? En hoe haal ik de verf er dan het beste vanaf zonder het behang te beschadigen?
Of kan ik met behulp van een of ander fixeermiddel alsnog over de bestaande verflaag heen verven? En kan dit dan met een standaard latex verf of moet dit ook een speciale verf voor glasvezelbehang zijn?
Alle suggesties zijn welkom.

Groet,
Pieter
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Afbladderende verf van glasvezel behang komt waarschijnlijk door een verkeerde ondergrondbehandeling: indien het glasvezel een open stuctuur heeft en er op sommige plaatsen ( zuiging muur ) meer lijm zit dan elders, zal de verf op "vette lijmplekken" niet voldoende hechten en gaan barsten. Het kan ook juist andersom: te weinig lijm onder het glasvezel doet te snel water onttrekken aan de muurverf waardoor deze gaat barsten.

Vandaar het niet te veel te kunnen benadrukken van een goede ondergrondbehandeling. Daar valt of staat het eindresultaat mee.

Het is moeilijk te bepalen wat er moet gebeuren, omdat dit een "ter plekke" te beoordelen situatie betreft. Heeft u openstructuur glasvezel gebruikt?

Het lijkt mij het beste de verf vzv mogelijk met een plamuurmes te verwijderen ( niet forceren dus ) de muren opnieuw voor te strijken met verdunde muurverf en met een goede kwaliteit schrobvaste exterieur latex opnieuw te sauzen.
 

Pieter123

  • #3
Kees,

Bedankt voor je reactie!
Het is inderdaad open structuur glasvezelbehang.
Bedoel je met verdunde verf de latex die er nu al opzit? En zo ja, wat is een goede verdunning?
Bedoel je met exterieur latex latex die geschikt is voor buiten gebruik?
Alvast bedankt voor de antwoorden.

Groeten,
Pieter
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Je kunt hiervoor dezelfde muurverf gebruiken mits deze van een goede kwaliteit is.

Als je schrobvaste zijdeglans muurverf gebruikt, kun je deze ook als voorstrijklaag gebruiken ( 15% ) verdunnen. Deze is buitenkwaliteit.

We noemen hier geen merken maar er zijn glasvezelfabrikanten die bedoelde muurverf speciaal voor glasvezel aanwenden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu