Afbladderende verf na fixeermiddel

Daan944

  • #1
Beste allen,

In de keuken hebben wij een cement-achtig, poederend plafond. Dit hebben we schoongemaak met een natte doek en, na drogen, met extra fixerende voorstrijk gefixeerd (één laag, merk alab...), 4 uur gewacht (conform gebruiksaanwijzing) en hebben geverfd met badkamer/keuken latex (eigen merk van de bouwmarkt).

Echter, na 2 uur drogen is het plafond aan het barsten/craqueleren en de verf zit op veel plekken duidelijk niet meer vast. Ik neem aan dat we weer moeten krabben en opnieuw beginnen, maar wat hebben we verkeerd gedaan en wat kunnen we doen om het probleem nu definitief te verhelpen? Is er een verf die hier speciaal geschikt voor is?

Overigens, volgens de verpakking van de fixeer zou een eventuele tweede laag fixeer nat-op-nat moeten, maar die laag is natuurlijk al droog.

Alvast bedankt,
Daan

PS: De vorige eigenaar had recentelijk al de keuken geverfd, maar dat hing op een aantal plekken ook los. Dit was een dikke laag, als een vel op het plafond, en hebben we weggehaald dmv krabben.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Een foto zou welkom zijn ? Wat verstaat u onder een cementachtige ondergrond? Is het cement of gips?

Een poederende of verzandende ondergrond fixeren is normaliter geen probleem met en fixerende voorstijk. Is die ondergrond echter vochtig, dan heeft dit weinig effect.
 

Daan944

  • #3
Hier is een foto:


De ondergrond lijkt cement, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet 100% durf te zeggen. Het zou ook stucwerk kunnen zijn, maar het is grof, waar stuc normaliter veel fijner is. Het poederde sterk (vinger erlangs -> witte vinger) en bij borstelen kwam er veel zandachtig poeder naar beneden. Na fixeren krijgen we er geen witte vingers meer van :wink:

Vocht in de onderlaag lijkt niet aan de orde. De ondergrond voelt niet vochtig, er wordt nog niet gekookt in de keuken en de vorige laag is een week voordat we gingen verven verwijderd. Het lijkt me dat eventueel vocht wel verdampt is. Als we de magnetron gebruiken staat het raam open.

Bedankt vast voor je tijd en inzicht!

Daan
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Sorry voor het lange wachten. :oops:

Aan uw muurverf wordt zo snel vocht onttrokken waardoor de ( onstabiele zanderige ondergrond ) muurverf barst. Gevolg is craqueleren.

U kunt waarschijnlijk met uw nagel de zandcement makkelijk los pulken.

Hier helpt geen laagje fixeer: afbikken en opnieuw pleisteren of een verlaagd plafonnetje aanbrengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu