Bedrading door ongebruikt schoorsteenkanaal, mag dat?

Niesl

  • #1
Hallo iedereen,

ik ben van plan mijn zolder te verbouwen en daarvoor zou ik het handig vinden om de zolder op een aparte groep aan te sluiten.
Daarvoor moet ik natuurlijk wel even nieuwe bedrading van de meterkast naar zolder zien te krijgen.

Nu heb ik een ongebruikte schoorsteen aan de juiste kant van het huis en ik vroeg me af of het toegestaan is om door het schoorsteenkanaal bedrading te laten lopen (in wat voor vorm dan ook, PVC met VD-draad of juist Xmvk, of ...)
Zoals jullie al raden probeer ik het nodige hak- en breekwerk te voorkomen.

Voor de duidelijkheid, het schoorsteenkanaal wordt nergens anders voor gebruikt... De hele schoorsteen zou bij wijze van spreken van het dak af kunnen :D

Alvast bedankt voor informatie en tips!
 

Xr8

  • #2
Of het mag? Ik zou je dat niet met zekerheid kunnen zeggen. Let wel dat schoorstenen nog wel eens willen inregenen, als dit langs een eventuele kabel of buis loopt dan heb je het mogelijk ook in de groepenkast. Niet een aanrader.

Succes.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Het zou best mogen.

Of het wenselijk is?
 

Ronald42

  • #4
Geen probleem gebruik kabel, en neem b.v. YMvK 5x2,5 mm². Prijs verschilt niet zoveel met 3x en u heeft indien het ooit handig zou zijn nog 2 aders over om b.v. iets te schakelen. Zorg wel voor een waterdichte afdichting aan beide zijdes. De kabel zelf kan mits onbeschadigd prima tegen water.
 

Niesl

  • #5
Bedankt voor jullie reacties.

Het grootste probleem lijkt me dan, zoals hier opgemerkt, eventueel inregenen. Dat lijkt me relatief makkelijk op te lossen. Desnoods sluit ik de schoorsteen aan de bovenkant af...

Prettige jaarwisseling iedereen!

gr.
./Niels
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu