Bedrading wegwerken

Sara1980

  • #1
Hallo ervaren klussers,
Wij hebben in onze badkamer een stopcontact en twee lampen boven de wasbakken die het niet doen. Er staat geen spanning op. Ik zou daarom graag de lampen verwijderen en vervangen door twee lampen die ik kan opladen met een usb kabel. Nu is mijn vraag hoe we op de beste en mooiste manier de bedrading van de huidige lampen kunnen wegwerken? Zie de bijgevoegde foto.

IMG_8271.jpeg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
hoe weet je dat er geen spanning op staat en niet gewoon de lamp stuk is heb je de draden losgekoppeld ofzo? (Beter safe dan sorry)

je werkt ze weg door er een lasklem op te zetten en terug te vouwen in de muur of plafond doos.
de doos kan je afsluiten met een blinddeksel
 
  • Like
Waarderingen: Sara1980

Sara1980

  • #3
Dank voor je reactie. Toen we hier net kwamen wonen hebben we nieuwe lampen gekocht omdat we idd dachten dat ze stuk waren. Maar achteraf bleek er zowel op de aansluiting van de lampen als op het stopcontact geen spanning te staan. Dit weten we omdat een bevriende klusser hiernaar gekeken heeft met zo’n spanningsmeter/zoeker (zeg ik dat juist?). Wij hebben er zelf geen verstand van dus dit is het enige wat ik weet.
Bedankt voor je tip voor het wegwerken. Zijn kroonsteentjes ook bruikbaar in dit geval (die hebben we toevallig liggen) of zou je echt een lasklem aanraden?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kan je dan niet beter de spanning weer laten aansluiten door die vriend?
elke keer opladen (met een powerpack?) lijkt mij ook niet handig

Kroonsteentjes zijn daar niet voor bedoeld en minder veilig maar in de basis werken ze uiteraadt ook
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu