Balkondeur achter verdikken

Zaph

  • #1
Goedendag,

Momenteel zijn we bezig alle sloten te vervangen naar moderne standaarden, dus SKG*** cilinders en beslag in de buitendeuren. Nu heb ik een probleem met de balkondeur achter: Deze is maar 33 mm dik, en er zit momenteel een simpel kastdeur insteekslot in (nog van vorige eigenaren). Ik zou eigenlijk graag ook in deze deur een SKG*** cilinder willen steken, zodat alle buitendeuren in huis gelijksluitend zijn, maar helaas is voor al het beschikbare beslag/cilinders een dikte van minimaal 38mm nodig.
Nu zat ik eraan te denken om te deur wellicht iets te verdikken (5mm), maar is dat wel praktisch haalbaar op een bestaande deur, of zie ik iets over het hoofd en heeft iemand de goede oplossing?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Hoe vaak gebruik je die deur? hoe goed is die deur toegankelijk van buiten af? volstaat goed beslag ook?
 

Zaph

  • #3
We gebruiken die deur best vaak, en is in die zin redelijk toegankelijk van buitenaf (tussenwoning, balkon 1e verdieping), een inbreker kan zo met een laddertje erop komen.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Op die manier, ja dan is een fatsoenlijk slot en beslag wel gewenst.
Deur opdikken lijkt me veel werk, want dan moet je ook zorgen dat het slot op de juiste plek zit, want anders past je schoot ook niet meer. Wacht het even af, er zitten hier wel een paar experts die je het zo kunnen vertellen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Je kan ook een halve cilinder plaatsen. Dan is er aan de buitenkant weinig in te breken. Bij een balkon sowieso aan te raden.

Opdikken van de deur kan wel, maar is best veel werk. Je moet een stuk hout kaal maken, er een hardhouten lat oplijmen. En daarna nieuwe sloten infrezen en schilderen. Ook het kozijn moet aangepast worden.

Alternatief kan een tweedehands deur zijn. Die kan je vaak gratis afhalen. Bij een beetje mazzel zit er een driepuntssluiting in.

Denk verder ook aan scharnieren met een pen erin. En als je het goed wilt doen ook antiinbraakstrippen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Je hebt niks aan het allerbeste hang- en sluitwerk op een deur als de deur zelf er inbraakwerend is.

De 33 mm dikke deur moet je eerst vervangen. Dan pas is de basis goed om op verder te werken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu