Kozijn vervangen raam + voormalige balkondeur

Marcel9876

  • #1
Hallo,

De vorige eigenaren hebben mijn balkondeur vervangen door een vast raam dat niet open kan. De ruimte ligt op het zuiden en in de zomer wordt het erg warm, ondanks A++ glas. Er is geen zonwering aan de buitenkant geinstalleerd en daar is ook weinig ruimte voor: de overstekende dakrand begint direct boven het kozijn.

Ik wil de raampartij beter weren tegen de zon en ook de mogelijkheid hebben om een groter raamoppervlak open te doen. Het idee dat ik had is om de kozijnen te vervangen met twee kiep/kantelramen, één op de plaats van het huidige kozijn en de ander op de plaats van de voormalige balkondeur. Ik vraag met af of een dergelijke configuratie mogelijk is en ook welke mogelijkheden ik dan heb voor de zonwering: screen of rolluik op het kozijn of zijn er oplossingen waarbij dit geintegreerd is?

Heeft iemand tips hoe dit het beste aan te pakken of alternatieve ideeën?

Ik heb 2 foto's toegevoegd, van de binnen- en buitenkant.

Mvrgr,
Marcel

IMG_1818.jpg IMG_1816.jpg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Alles kan. Het is maar net wat je wilt en wat je budget is.

Houd er bij draai-kiep ramen (ik denk dat je die bedoelt i.p.v. kiep-kantel) rekening mee dat deze naar binnen vallen in de kiepstand en dat je daardoor geen screens of verduistering aan de muur kunt bevestigen naast het raam. Het raam kiept daarvoor te ver naar binnen. Je zit dus vast aan gordijnen die wat van het kozijn af hangen of verduistering op het raam zelf. Bij dit laatste heb je uiteraard weer geen verduistering als het raam op de kiepstand staat, want de verduistering bedekt alleen het glas.

Ik ben erg tevreden met mijn verhuisramen. Het linker raam draait en het rechter raam is draai-kiep. Ze kunnen beide open zonder dat er een tussenstijl is. Ideaal voor schilderen en ramen zemen (je kan veilig binnen blijven staan) en voor het verhuizen van grote zaken (grote opening).

Denk ook aan ventilatieroosters in de ramen. Altijd fijn als het voor de kiepstand te koud is. Zelf vind ik het altijd mooi als de glaslijnen doorlopen en niet dat er 1 ruit minder hoog is doordat je daar een rooster boven het glas hebt en bij de andere ruit
ernaast niet.

Overigens is het kozijn het gehele geraamte (buitenrand). Daarin zitten deuren en ramen die open kunnen. Een ruit is vast glas.

Dit kozijn is 1 geheel. Anders had u een dubbele stijl (verticale deel) gehad tussen de voormalige deur en het vaste glas.
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Ik denk dat het beter is om het hele kozijn te vervangen, omdat je ook een sponningswissel nodig hebt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu