Balk voor trap doorzagen

Didier

  • #1
Ik ga binnenkort een trap aanbrengen (ruimtebesparende trap).

Ik moet precies één balk doorzagen tbv het trapgat. Links en rechts van de balk die ik er tussenuit zaag bevestig ik een dwarsbalk (A). Tegen deze dwarsbalk komt de bovenkant van de trap te rusten. Ik voeg een schets bij.



Mijn vraag gaat over de dwarsbalk die ik er tussen moet plaatsen. Normaliter zou ik een passende balk plaatsen. Probleem is echter dat de balken een zeer aparte maat hebben. Iets van 28 cm. In plaats van een balk zou ik stukken multiplex willen verlijmen (en schroeven) precies in de juiste lengte en breedte. Met hoekijzer etc plaats ik de uit verschillende lagen opgebouwde multiplex balk tegen de afgezaagde balk en zijkanten.

Is dit onverstandig. Volgens mij zou dit moeten kunnen. Het komt ook niet in het zicht. Ik kan de sterkte zelf bepalen door een stevige balk van multiplex te maken.

Met andere woorden... zie ik iets over het hoofd.

Dank

Henk
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Je kunt met een gerust hart 2 raveel stukken maken (dwarsbalken)

Je hoeft geen 28cm hoge balken te nemen, maar je moet er wel voor zorgen dat je totaal aan die dikte komt ivm afwerken vloer en plafond.
Balken op elkaar lijmen is een optie en de oplossing met multiplex verlijmde stroken is ook goed.
 

BeeTeeWee

  • #3
Maar...je houdt toch door een stuk uit de bestaande 28cm balk te zagen genoeg balk over om daar een raveel (wat jij balk A noemt) van te maken? :roll:
 

Didier

  • #4
Hele goede opmerking. De balk is niet erg goed meer op dit stuk en verder kom ik tekort. De lengte van de balk die ik eruit zaag is 1,40 meter. De breedte is 1.20 meter. Ik heb dus maar 1 stuk. Die wil ik aan één kant plaatsen waar nooit meer iemand loopt en wat ook maar een stukje is van 40 cm. De andere kant moet steviger worden. Daar leunt ook de trap tegen aan.

groet

Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu