Ideeën voor nieuw houten balkon

BertPleizier

 • #1
Beste allemaal,

Het balkon van mijn huis is aan vervanging toe. Dat wil zeggen: de houten schrootjes die er nu op zitten zijn verrot en ik ben op zoek naar ideeën. Het balkon zelf (de vloer) is van beton en dat is tevens het plafond van de garage er onder. Het beton is nog goed. De afstap uit de deur is ongeveer 30 cm.

Bij het inmeten zag ik dat er rondom een betonnen rand is meegestort van 16 cm breed. Aan beide zijkanten is deze 6 cm hoger dan de vloer, maar aan de voorkant is dit 66 cm hoger dan de vloer. In de huidige situatie zijn er 2 metalen hekjes aan de zijkant gemonteerd (tussen de achtergevel en de hoge betonnen rand aan de voorkant) en het gehele balkon (dus inclusief de hekjes) is aan de binnen en buitenkant helemaal afgetimmerd zijn met schrootjes. Als basis na het verwijderen van de schrootjes en de 2 metalen hekjes is de situatie als op de bijgevoegde tekening (alles beton / steen).

Ik wist niet dat de voorkant van het balkon zo hoog was meegestort. Als deze voorkant lager was (zoals de zijkanten) was het simpeler geweest: staanders plaatsen met liggers en dan afwerken met horizontale of verticale planken.

Nu is de situatie anders. Heeft er iemand ideeën of tips?

Balkon basis.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Plaats eens wat foto's. Het gaat dus om het vervangen van de schrootjes?

  Als de vloer het dak van de garage is, is dit geen balkon maar een dakterras.
   

  BertPleizier

  • #3
  Alles van de huidige situatie is / gaat er af: schrootjes, afdekplank en beide metalen hekjes. Wat er dan overblijft is zoals op bovenstaande tekening.

  Er zal dus weer een nieuwe reling / balustrade gemaakt moeten worden die open is (dus niet meer helemaal dicht). Een mogelijkheid is ook om de voorste hoge betonnen rand af te zagen, zodat deze dezelfde hoogte krijgt als de zijkanten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu