Badkamer verbouwen - douche voor de balkondeur

Kvido

 • #1
In ons huis hebben wij een redelijk kleine badkamer. Daarom hebben de vorige bewoners de douche in de aangrenzende slaapkamer geplaatst. En daar ergeren wij ons mateloos! Dat blok in de slaapkamer staat gewoon in de weg .. als je een tweepersoonsbed plaatst dan is er niet zoveel ruimte over om langs het bed te lopen. Nou, dat blok moet weg uit de slaapkamer.

Maar wat nu. De badkamer is wat aan de kleine kant en er zit nog een extra deur tot balkon en een schuin dak wat de mogelijkheden nog meer beperkt. Onder het schuine dak kan wel een bad maar dat terzijde.

Wij hebben bedacht om de douche vóór de balkondeur te plaatsen (wat de enige mogelijke plek is, i.v.m. hoogte plafond), dus de deur zo aan te passen dat deze goed tegen spatterend water en vocht zou kunnen. Dat je door de douche zou moeten lopen om tot het balkon te bereiken (er staat een wasrek en hangt een satellietschotel). Of dat je er een groot raam van maakt. Weet ik veel.

Is dit een goed idee? Is dit überhaupt te doen?
Of moet de deur dicht, een klein raampje ervan te maken .. dat willen wij eigenlijk niet.
Wie weet een goede oplossing?
 

Fiesiekus

 • #2
't Is een aardig thuis-variatie op de turkse sauna: met je blootje onder de hete douche vandaan en hop zo de kou op 't balkon in, goed voor de bloedsomloop.

Verder lijkt 't me niks, ik zou geen deur naar buiten in de badkamer willen hebben, ivm met isolatie- en condensatieproblemen. Kan je 't balkon niet op een andere wijze bereiken (via trap uit de tuin of zo) en de balkondeur gewoon dichtmetselen.
 

Kvido

 • #3
Tja, dit hoorde ik al .. ik heb het al mijn broer en vader gevraagd en die vonden het beide niks (vanwege de isolatieproblemen, lopen door de douche= beschadiging etc.)
Maar de deur is er een keer - en helemaal dichtmetselen willen wij niet want dan heb je ook geen licht in de badkamer, dus er zou sowieso een raampje i.p.v. die deur moeten komen.

Het is inderdaad zo dat als wij nu douchen dat er op de deur condens komt. Ik wou liever een ventilatieraampje of zoiets maar dan moet je met een ladder naar dat balkon .. tja, ik zal het nog een paar mensen vragen... en ook die ene aannemer die het dan later gaat uitvoeren.

Mochten anderen ook ideetjes hier kwijt willen, ik hoor het graag!
 

Kvido

 • #4
Dit helpt mij, jongens.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #5
Kijk het punt is, dat ik het aan de hand van het verhaal erg moeilijk vind me in te leven in de situatie.

Jij weet precies waar je het over hebt, maar wij via de PC dus niet.
Om een echt geschikt alternatief te geven is dus erg lastig.

Wellicht zou het helpen als je een schetsmatige plattegrond zou kunnen plaatsen/opsturen, of een paar foto's van de huidige situatie. Dan kan er misschien meer zinnigs gezegd worden!

Ach en... een beetje humor moet toch kunnen nietwaar?
 

Kvido

 • #6
Ik begreep het grapje, hoor. Maar aan de andere kant, ik zoek ook een oplossing.
Ondertussen heb ik een sketch opgestuurd, dus als dat helpt .. bedankt!

 

Fiesiekus

 • #7
Kvido schreef:
Dit helpt mij, jongens.
Geen dank hoor, graag gedaan. Daar zijn we toch voor op aarde: om elkaar te helpen en te dienen. En op dit forum wordt dat dagelijks in praktijk gebracht :wink:
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
 • #8
Ik weet niet hoe breed de douche is en hoe breed het stuk balkon voor je slaapkamer maar misschien kan je daar een deuropening maken? (evt. badkamer terplaatste iets smaller maken)
 

Intersloop

 • #9
Kvido,

Draai de wasmachine een kwart slag met de klok mee.
Als je nu vanuit het schuine gedeelte van het plafond een muurtje naar beneden maakt dat loopt vanaf de wasmachine (op jouw tekening) recht omhoog tot zo'n 90cm vanaf de buitenmuur dan kun je een inloop (doorloop) douche maken en de wastafel in een nis in deze muur maken tussen de wasmachine en de doorloop douche.

Mocht je nog geld en tijd over hebben dan kun je mischien in het stukje muur achter de douche een bad plaatsen tot aan de muur langs de deur.

Ik hoop dat je verhaal snapt.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
 • #10
Of de deuropening van de badkamer dichtmaken en een nieuwe deur tussen de bad en slaapkamer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #11
Vind ik een goed idee Ron321, zo zou ik ook het ook doen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #12
Zeker Ron dat klinkt goed gewoon de deur en de douche omdraaien/verwisselen.
 

Nsa2003

 • #13
Wat dacht jullie ervan om van de badkamer de slaapkamer maken en van de slaapkamer de badkamer.
Hiervoor zou ik dan de tussen muur wat naar rechtsverplaatsen. Tevens creer je hiermee een slaapkamer met een deur naar het balkon, en wie wil er nu niet 's morgens wakker worden en even lekker de balkon deur openzetten?

Deze oplossing is wel erg rigoureus, maar denk ik wel een win-win situatie en een ruime nieuwe badkamer en een lekker ruime slaapkamer
 

Kvido

 • #14
Als je de ingang van de badkamer in de slaapkamer doet, hoe moet dat dan met gasten/ kinderen/ enz.? Dan lopen ze rond het bed, ook ''als het niet schikt''. :oops:
Omwisselen slaap- en badkamer gaat ook niet makkelijk, vanwege het grote raam in de slaapkamer.
Het blijft een puzzel...
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #15
Ik denk dat Ron dit bedoelt:
 

EdP

 • #16
Of misschien wel zoiets:P.S. de deur(en) mag/mogen ook de andere kant op draaien natuurlijk.
Het probleem met gasten en kinderen blijft zolang de toegang via de slaapkamer loopt uiteraard.
 

Toon

 • #17
Je zou ook een ander kozijn in de slaapkamer kunnen zetten met deur. Dan kan je van daaruit op je balkon komen. De balkondeur in de badkamer kan dan worden dicht gemaakt.

Als je nu tegen het plafond (bijv. vanaf 1.90 m tot plafond) nog een raampje maakt, wat eventueel ook nog open kan, heb je ook nog ventilatie en daglicht. In deze hoek kan dan ook de douche. Het is een wel flinke verbouwing.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #18
Wat ik uit bericht van Ron begrepen heb gaat het om het verplaatsen van de deur naar het balkon naar de slaapkamer, dit was in elk geval mijn optie.

Er zal dan een stukje van het raam opgeofferd moeten worden of de muur van de badkamer een klein stukje schuin in de badkamer verplaatst moeten worden, de huidige deur naar het balkon kan in de slaapkamer in of aan het nieuwe kozijn komen.
Waar de deur uit gehaald wordt kan een raam geplaatst worden en de rest dichtmetselen.

De ingang van de badkamer kan dan blijven zoals die nu is.
 

EdP

 • #19
Ik bracht mezelf op een idee met mijn laatste opmerking. Natuurlijk is het wel zo dat het schuiven op m'n computer iets makkelijker (en sneller) gaat. :wink:

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #20
Ik bedoel de eerste reactie van Ron.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu