Advies verbouwing badkamer (afvoer/leidingen wegwerken)

missb612

  • #1
Hoi,

Wij hebben een huis gekocht uit eind jaren 60. De tussenverdiepingen zijn allemaal van hout en de vorige bewoners hebben van een slaapkamer een badkamer gemaakt. Deze badkamer is verouderd en er zit schimmel in en dus willen we deze graag vernieuwen. We zijn geen badkamer pro's en willen proberen niet in een situatie terecht te komen waarbij je tijdens het slopen er opeens achter komt dat van alles dat je wilt niet mogelijk is. Wij willen ook het liefst een budget badkamer, dus netjes en fris en nieuw maar niet een overdreven luxe badkamer. Het idee was bv om wat showroom modellen aan te schaffen en de kosten te verdelen door dingen in delen aan te schaffen. Zoveel mogelijk zelf te doen en wat echt niet anders kan uit handen te geven. Wel lastig natuurlijk om dingen in de aanbieding te kopen die tegen de tijd dat je eraan begint, mogelijk niet meer terug kunnen als blijkt dat er iets niet kan of past. Tot zover een stukje achtergrond informatie.

Ik heb wat foto's van de huidige badkamer die ik aan dit bericht heb toegevoegd. Waar ik inmiddels via een van de vorige bewoners achter ben gekomen, is dat het zitje in de douche eruit kan, hier zit niets achter. De afvoer van de wasbak loopt op de vloer langs de muur rond via het bad en dan naar de douchecabine. De douchecabine is een bak. We willen graag een douchevloer, maar ik begin nu al te denken dat dit lastig wordt, omdat het zomaar kan zijn dat we de ruimte onder een bak nodig hebben qua afvoer etc en die heb je niet bij vervanging van de bak naar een douchevloer. De vloer zou gestort zijn op zwaluwstaart platen en hier was geen versterking voor nodig.

Het bad gaat eruit, dus de vraag is dan ook of de afvoer van de wasbak op een andere manier richting de afvoer van de douchecabine kan ipv rondom boven de vloer. We willen alles zo netjes en onzichtbaar mogelijk afwerken en de kans op lekkage 0% maken natuurlijk :)

Momenteel zit er een kleine radiator in, op dezelfde plek willen wij een grotere / langere. Ik neem aan dat dit gewoon mogelijk is als dat bad eruit is, en dat alleen de leidingen verlegd moeten worden waarschijnlijk, zodat je hem goed kunt aansluiten?

De wastafel en het wastafel meubel zullen worden vervangen door een iets breder model mogelijk met 2 kranen. De douchecabine zal ook een iets langere versie worden dan die er nu in zit. We denken erover om de muren te stuken indien nodig en dan te verven met speciale primer en verf. En om in het natte gedeelte, de douchecabine, speciale wandplaten te plaatsen (gezien bij een badkamer winkel). Verder willen we tegels op de vloer.

Ik hoop dat hier iemand is, of meerdere personen, die ons van wat advies kunnen voorzien, alvorens we aan deze klus gaan beginnen :)
Alvast bedankt!

IMG_0925.jpeg IMG_0926.jpeg IMG_0927.jpeg IMG_0928.jpeg IMG_0929.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je zult eerst moeten uit zoeken hoe de oude vloer onder de badkamer van gemaakt is.
Vaak zaten daar nog lodenleidingen in en je ziet allemaal kokertjes waar de leiding door lopen dus toen durfde ze ook niet aan om in de vloer te leggen.
Of er asbest zit vaak ook inhuizen van 1960
Ook moet je kijken hoe de warm en koud water lopen.
Dan kan je bepalen waar alles kan komen, soms zijn leidingen te klein.
Dus sloop werk kan je allemaal zelf doen.
 

missb612

  • #3
Hmm interessant... alles moet in principe op dezelfde plek of ongeveer dezelfde plek komen. Misschien dat de kraan een heel klein stukje moet opschuiven, maar de wastafel blijft op ongeveer dezelfde plaats en datzelfde geldt voor de douche en radiator. Bad gaat er geheel uit, dat zal wat ruimte creëren.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ik zou een gat maken in bad wand daar kan je dan zien hoe die vloer is en waarom alle leidingen daar naar toe gaan.
Ook zie je vaak de water leidingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu