Atag Blauwe Engel II - Pomp op afstand aan/uitschakelen?

Turesnuur

  • #1
Ik heb een ATAG BE II combiketel die ik gebruik samen met een houtkachel met cv-omloop. De CV omloop is een apart (beveiligd) circuit dat via een warmtewisselaar in de retourpijp van de CV hangt.

De afgelopen maanden heb ik de CV via de thermostaat Atag BrainQ op zomerstand gezet. Oftewel: de warmte voor het huis komt compleet van de kachel, de combiketel wordt alleen gebruikt voor het warm water en voor het rondpompen van de cv kant. Hiervoor heb ik op de ketel de winterstand aangezet, de pomp blijft dan continue draaien.

Aan de kachel kant zit ook een pomp, deze schakel ik aan/uit middels een thermische schakelaar. De kachel brandt op dit moment alleen 's ochtends, dus kan de rest van de dag de pomp ook uit.

De CV pomp schakelen we nu manueel. Immers, de pomp gebruikt (gemeten) 60 watt, zonde om dag en nacht te laten draaien. Dus na de ochtend zetten we de winterstand uit, en 's ochtends weer aan. Maar liever zou ik dit met dezelfde thermoschakelaar doen zodat het niet mogelijk is dit te vergeten.

Is hier een mogelijkheid voor?

Alternatief is denk ik een extra pomp en een open verdeler... maar nogal bewerkelijk en daardoor ook een lange terugverdientijd.

Arthur
 

Mark en 3 meiden

  • #2
Kun je tussen de pomp aan de kachel kant geen tijdklok plaatsen en laten draaien wanneer je wil?
 

Turesnuur

  • #3
Hoi Mark,

Aan de kachel kant zit nu een sensor, dus die schakelt al automatisch. Het gaat nu nog om de ketelkant.

Die wil ik:
- op afstand in winterstand kunnen zetten
- of buiten het circuit houden (open verdeler)
- of ...

Arthur
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu