Atag Blauwe engel ventilator defect foutcode E28

Frank501

  • #1
Vannacht is onze Atag Blauwe engel chauffage ketel ermee opgehouden met foutcode E28. Als ik hem reset komt de melding na ongeveer 3 minuten terug. Opzoeken op het internet leerde mij dat dit een code voor de ventilator is. Bij het nakijken van deze ventilator zie ik dat de motor niet ronddraait, maar heen en weer pendelt. Met de hand kan ik hem wel draaien. Iemand enig idee wat er juist mis is? Ventilatormotor zelf, of de sturing?
Groeten
Frank
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als er condensator aan zit is die waarschijnlijk defect.
 

Frank501

  • #3
Het is een dc motor op 24 volt. Met een printplaat met nogal wat electronica op die aan de onderzijde zit waardoor ze moeilijk te bekijken is. Aan de andere kant zit er wel een elco van 22OuF. Maar omdat hij aan de andere kant gesoldeerd is, is hij erg moeilijk los te solderen. Het is zeker niet het soort condensator wat je aan een monofasige motor ziet.
 

FrankCVATAG

  • #4
Vanmorgen ATAG BLAUWE ENGEL in foutmelding E28 gegaan. Na jullie tips gelezen te hebben vond ik dat het stekkertje aan de ventilator los zat. Hoe dat kan loskomen begrijp ik niet, dat klikt er op. Vermoedelijk bij het laatste onderhoud, niet door mezelf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu