Atag blauwe engel code 6, geen cv-warmte

Peertje

  • #1
Hoi,

Ik ben nieuw hier maar al wel een vraag. Volg al tijden het forum en heb goede hoop op nuttige tips. Mijn Cv ketel levert wel warmwater maar geen warmte tbv het cv gedeelte. Gelukkig is het nu buiten niet zo koud maar dit moet natuurlijk niet te lang duren met de winter voor de deur.

CV geeft een code 6, volgens boekje betekent dit "brander uit bij vragende kamerthermostaat" Ik zou denken dat de brander aan moet als de thermostaat vraagt, dus vermoedelijk is er iets op basis waarvan de ketel beslist dat ie niet aanspringt.

Het gekke is dat in het display ook "good" staat. Volgens hetzelfde boekie is alles dan normaal operationeel. Iemand een ideetje ?

greetz
peertje
 

Chathanky

  • #2
Is de cv wel ingeschakeld op de control tower? (links naast de s toets)
 

Peertje

  • #3
Yep, cv en ww ledjes branden groen op het control panel.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Driewegklep probleem, mogelijk blijft de driewegklep op WW staan dan verwarmde ketel tot max temperatuur en gaat dan op code 6.

Vr Gr en succes eremee
 

Chathanky

  • #5
Driewegklep blijft op WW. hangen bedoel je toch? :mrgreen:
 

Peertje

  • #6
Al heel erg bedankt voor de tips so far.

heb nog een beetje zitten prutsen, een of andere overstortkoker (condenswater) losgedraaid, stond vol water (hoort misschien zo ?) daarna weer aangedraaid. cv ketel hangt in kelder en heeft apart pompje om condens water weg te pompen, deze laten afpompen. Daarna reset en hij lijkt het weer te doen. Staat nu een code 3 op het display (brander actief op cv) en de leidingen worden weer warm. Vaag geval, hoor ! Maar als zo'n klep stuk is waarom zegt de ketel den wel good in het display, zeker nog niet stuk genoeg.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
Omdat de ketel niet kan zien of de klep blijft staan in de verkeerde stand geeft deze gewoon good aan.

Kan het ook zijn dat de leverancier de condenspomp als die niet meer goed werkt heeft aangesloten op de ketel zodat als er een storing ontstaat aan die pomp er die code 6 wordt gegenereerd :?:

Vr Gr
 

Peertje

  • #8
Cvolieboy,

Dat zou ik niet zo weten, kan zoiets dan en hoe kom je daar achter ? huis heb ik zomer 2005 gekocht, ketel hing er toen al. Eigenlijk niet veel naar de ketel zelf omgekeken.Wel diverse radiatoren vervangen, convectors geplaatst en een kickspace. In de afgelopen tijd is de installatie wel 2x volledig afgetapt geweest i.v.m deze welzaamheden. Maar na de laatste keer draaide het systeem al weer 1,5 maand zonder problemen.
 

Peertje

  • #9
Cvolieboy,

ik lees je opmerking nog eens en het pompje wordt inderdaad gevoed (24V) vanuit de controle unit van de ketel. Ik neem aan dat je dat bedoelt. en zo ja betekent dat dan dat de ketel zo reageert als er een probleem is met het pompje ?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #10
Nee, meestal zit er aan het pompje een extra tweelingdraad die op een storingsvlotter werkt als de pomp om welke reden niet kan draaien.
Anders loopt de kelder onder water als de ketel door blijft branden.

Er dus vaak een aansluiting gemaakt in de ketel die door de storingsvlotter de ketel dan laat stoppen om te voorkomen dat het natte boel wordt.

Er gaan dus twee draden naar een voeding en eventueel twee draden naar een??

Vr Gr
 

Peertje

  • #11
Ik ga nog eens met een bouwlamp de kelder in, is het waarschijnlijker dat het het pompje is dan de 3-weg klep alles in ogenschouw nemend ? nou ja de tijd zal het wel leren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu