Agpo MFT 1322 TSVA

Armando1234

  • #1
Beste leden,

wij hebben een ketel van Agpo... De ketel is altijd in onderhoud geweest door een erkend bedrijf... Ieder jaar zijn ze ongeveer langs geweest voor onderhoud, filters vervangen etc.

1,5 week geleden kregen wij ineens geen warm water meer uit de ketel. De CV werkte wel... Monteur is hier voor langs geweest. De ketel helemaal schoon gemaakt en een sensor vervangen (die sensor wie reageerd als je warm water pakt, ben de naam even kwijt) Na die tijd heeft de ketel het weer goed gedaan.

Echter na 1,5 week hebben wij nu weer het zelfde probleem... CV doet wel, maar geen warm water. Ik heb de stekker er uit gehaald en weer in gedaan. Tot onze verbazing hadden we een dag later gewoon weer warm water. Echter een dag later weer geen warm water...

Heeft iemand enig idee waardeze storing vandaan komt ???

Mij valt op:

- Altijd als we gaan douchen hebben we geen warm water
- Als ik aan de voorkand tegen de kachel tik (zachtjes slaan) dan worden de vlammen rood/oranje. In hoeverre ik weet is het zo dat wanneer ze oranje kleuren er vuil in zit. Na een paar tellen worden ze dan wel weer blauw.

Iemand tips / Suggesties ???
 

Freekcv

  • #2
De combifort wil nog wel eens problemen geven op de ketel print. het gaat hier om de print in het wit kunststof gedeelte. niet de ventilatorprint die links zit.
als de solderingen aan de achterzijde wat slechter worden door weerstand warmte, dan ontstaan er haarscheurtjes. hierdoor krijg je onvoorspelbaar ketel gedrag. de ene keer wel, de andere keer niet.
 

Armando1234

  • #3
Daar kan ik me goed iets bij voor stellen ja... opnieuw solderen een optie ?? dat is namelijk geen enel probleem :lol: ook als het onder de loep moet...

maar of we dit dan nog gaan repareren met nieuwe onderdelen?... we willen over een paar maandejes (als het weer iets warmer is) een andere ketel laten plaatsen.
 

Freekcv

  • #4
Gewoon solderen. meestal zijn de haarscheurtjes met het blote oog zichtbaar. hierna is de print net zo goed als nieuw :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu