AGPO HR Optifor OT blijft herstarten

Edwin321

  • #1
Hallo,
Ik heb een AGPO HR Optifor OT in gebruik met een nieuwe Ferroli Bluesense ketel. Helaas heb ik een probleem met de Optifor (probleem was hetzelfde met de Ferroli Megadens). De Optifor start maakt dan een soort van pfft geluid en gaat dan weer opnieuw opstarten. Dit gebeurd om de paar seconden.

Bij het opstarten komt de code 1.1 op het venster, vervolgens de normale code of stand 2, dan lichten de lampjes van de "toevoer aan" heel kort op en begint het apparaat overnieuw op te starten.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Alvast bedankt
 

Onderhoudtje

  • #2
Staan alle luchttoevoer en afvoer ventielen open?

Heeft het wel gewerkt na de installatie door de installateur?

Is de optifor ook gereviseerd wanneer de bluesense eronder is geinstalleerd?
 

Edwin321

  • #3
Bedankt voor je reactie!
Alles staat open voor zover ik het kan zien.
Ik heb de cv ketel vervangen, achteraf gezien was het probleem de Optifor en niet zozeer de cv ketel. Echter, de cv ketel moest toch worden vervangen omdat deze versleten was. Na de installatie heeft het een dag gewerkt. Wel kon je horen dat de Optifor erg onregelmatig functioneerde.

De RGA is vervangen met de nieuwe bluesense. De rest is niet gereviseerd.

Nu heb ik net met een installateur contact gehad en die vertelde mij de stekker vanuit de CV naar de optifor niet in de optifor te steken maar gewoon direct in het stopcontact. Kan dit kwaad als tijdelijke oplossing?

Bedankt!
 

Onderhoudtje

  • #4
De reactie van de installateur vind ik best wel gevaarlijk, omdat de optifor en ketel één onderdelen vormen.

De stekker van de bleusense mag alleen in de optifor. De rookgassen van de ketel gaan door de optifor, mocht er een probleem zijn met de rookgasafvoer dan stopt de optifor de ketel zodat er geen rookgassen in de ruimte kunnen komen.

Als er geen revisie op de optifor heeft plaats gevonden, dan mag de bleusense helemaal niet onder de optifor worden geïnstalleerd.
 
  • Like
Waarderingen: Lange Herman

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
De ketel MOET in de optiflor anders vergas je jezelf als.de.ventilatoren van de optiflor niet juist werken, en ik vermoed dat dat hier het geval is, rubbers versleten van de ophanging.
 
Laatst bewerkt:

Edwin321

  • #6
Thanks. Gaan we dus maar niet doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu