Storing A1 of A16 bij koude ketel Agpo Ferroli Econpact

Miura

 • #1
Bij een warmtevraag en koude ketel springt mijn Agpo Ferroli Econpact 225C steeds vaker in storing, foutcode A1 of A16. Na 1 tot enkele keren resetten, waarbij A1 of A16 elkaar schijnbaar willekeurig afwisselen, doet hij het weer prima. Totdat de ketel te lang uit heeft gestaan (bijv ’s nachts). Als de temperatuur op het display van de ketel onder zo’n 27-28 graden komt, weet ik bijna zeker dat bij een warmtevraag zo’n storing gaat optreden en ik moet resetten.

Iemand een idee wat het meest logische defect/probleem is? Branderautomaat, ionisatieplug, gloei-ontsteking of printplaat zijn kandidaten als ik het goed begrijp. Of heeft de ketel gewoon onderhoud nodig? Dat zou afgelopen vrijdag plaatsvinden, maar is nu een maand uitgesteld vanwege drukte met acute storingen…. Daar heb ik helaas op dat moment ja tegen gezegd omdat het probleem toen nog niet structureel leek.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Onderhoudtje

  • #2
  Waarschijnlijk een defecte branderautomaat.
  Als je de ketel moet resetten, wat hoor je dan ook een bepaald geluid?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu