Agpo Aquatherm 3 wordt wel 80 oC of meer, maar levert warm water van 35 oC

Enkamper26

  • #1
Mijn zonneboiler warmt keurig op als de zon schijnt. Vandaag bijvoorbeeld tot 80 oC. Maar als je dan de douche gebruikt krijg ik heel even warm water maar met een minuut of zo daalt de warmwater temperatuur aan de warmwater kant van de boiler tot zo'n 35 oC . Terwijl het display 80 oC blijft aangeven.
In de handleiding kan ik geen aanwijzing vinden voor wat er mis zou kunnen zijn. Een keer leeg laten lopen en opnieuw vullen gaf geen soulaas. Er staat in de handleiding ook niets over ontleuchten van het boiler vat. De opwarmspiraal met de pomp en het buitenpaneel lijken normaal te werken. Ook de overstort lost keurig water de verwachte hoeveelheid water bij het opwarmen.
De vraag is dus waarom komt er heel even en daarna geen heet (80 oC) water mmer uit de boieler?

Alvast heel veel dank voor suggesties.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Glazen bol defect, ik zie niet hoe het in elkaar zit bij u. Wat foto's van de installatie hoe de boiler is aangesloten op de rest van het systeem brengt misschien wel iets inzicht en de mogelijke oplossing?

Vr Gr
 

Enkamper26

  • #3
Hierbij een foto van de installatie. Met een aantal digitale thermomeeters op alle de verschillende plaatsen voor en na de diverter, en voor en na de thermostaat (Duco solar) en voor en na de electrische naverwamer (die om test reden uitstaat) gemeten. Bijna direct na het starten van de douche valt de valt de temperatuur van het water direct achter de boiler binnen een minuut naar ongeveer 35 graden op alle punten. Terwijl de display op in dit geval op 80 oC. Die loopt wel iets terug na de (korte) douche beurt (als de naverwarmer niet aan staat). Dank voor het mededenken !
IMG_20220918_133942.jpg
.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
mengventiel defect
 

Auto-Geen

  • #5
Stijgbuis van het warme water in de boiler is los.
 

Enkamper26

  • #6
Hoe zou ik die stijgbuis weer vast kunnen zetten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu