Afvoeren lopen slecht door.

Hendrik69

  • #1
Hallo, mag ik mij even voorstellen. Mijn naam is Henk en ik ben nieuw op dit forum. Heb ruime kluservaring en weet weliswaar aardig wat maar nog lang niet alles :oops:

Nu zit ik met het volgende probleem. Op de beneden verdieping lopen de afvoeren van gootsteen, WC en fonteintje zeer langzaam door. Bij een ferme straal water uit de kraan loopt de bak dus erg snel vol. Je ziet dan ook luchtbellen uit de afvoer omhoog borrelen. Op de boven verdieping (WC en wastafel) doet dit probleem zich niet voor.

Vandaag heb ik een 12 meter lange hogedruk ontstopper in de afvoer van het toilet geduwd en dat geeft geen probleem. Deze laat zich gemakkelijk erin leiden en er komt geen water omhoog. Het probleem blijft echter bestaan.

Nadat ik bij de CV de sifon haf opengeschroefd leek het of het water iets sneller wegliep maar heb dat niet kunnen timen met een stopwatch :cool: . De CV afvoer is met een circa 10 meter (32mm) lange horizontale leiding aangesloten op de ontluchter naar het dak.

De afzonderlijke afvoeren gaan door de vloer naar de kruipruimte en verdwijnen daar onder de grond. Ik kan dus niet zien hoe deze verder verlopen of samenkomen. De afvoer van de boven verdieping komt aan de tegenoverliggende zijde van de woning naar beneden en is in de kruipruimte helemaal niet te zien vanwege een betonnen muur die er tussen staat. Of, hoe en waar de leidingen samen komen is dus een raadsel.

Wie o wie heeft een suggestie of oplossing voor dit probleem?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Leiding zal wel verzakt zijn en deze is dan al voor gevuld met water en dan werkt je ontspanning slecht.



Laat evt camera inspectie uit voeren zodat ze in kaart brengen waar die verzakking zit.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Maak een gelegenheid aan de hoge-of lage kant zodat je goed in je riool kan komen. Neem weer de hogedruk reiniger en haal deze volledig dus van voor tot achter door het riool. Kijk of je riool behoorlijk leeg loopt en niet zoals op de foto dat er veel water blijft staan.
Henk253 wat mag een camera inspectie ongeveer kosten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Er zijn verschillende types van camera inspectie

Camerainspectie ( exclusief arbeid )

Camerainspectie in combinatie met ontstoppingswerkzaamheden

Camerainspectie met inspectieverslag

Camerainspectie met dvd-opname

Camerainspectie met inspectierapport en dvd-opname

Deze zijn op te vragen via een offerte bij het bedrijf.

Omdat we hier geen prijzen mogen noemen stuur ik je even een overzicht @Wgb
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Nou dat is te doen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Ja scheelt heel veel breek en graafwerk, je ziet dan op de dvd film precies hoeveel meter het breekpunt of iets anders zodat je daar precies kunt graven of breken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Voor mezelf maak ik gelijk een mogelijkheid om het riool zelf eenvoudig te kunnen onderhouden. Bij mezelf ligt de buis ook niet optimaal om de zoveel jaar moet er een veer of hogedruk door.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu