Afvoeren uitbreken in voormalige badkamer

KingOrval

  • #1
Hallo iedereen

In het huis dat we gekocht hebben zat op het gelijkvloers een badkamertje naast de keuken, maar daar willen wij een soort van voorraadruimte/waskot (wasmachine + droogkast) in maken. In het badkamertje was een douche, wc en spoelbak. Alles is er ondertussen uit maar de afvoeren wil ik er ook uit hebben, behalve voor de wasmachine. Hieronder wat foto's van de situatie (vooraleer de afvoeren eruit zijn en nadat de afvoeren eruit zijn.

Ik heb wel enkele vragen:
  • De bouwfolie heb ik moeten doorsnijden. Is het voldoende als ik de gleuven dichtmaakt, er een plak bouwfolie in leg? Is het belangrijk dat dit dichtgemaakt wordt? Moet dit naadloos zijn?
  • Ik zie onder de chape een soort van aarde, die is wat vochtig. Niet nat, maar wat vochtig. Is dit normaal? nu de bouwfolie doorgesneden is, kan dit voor problemen zorgen als ik alles terug dicht maak?
  • Ik zou de afvoer van de wc ook weg willen. Komt die normaal ook op de afvoer van de douche en spoelbakken of is die nog apart? Indien apart, hoe maak ik die dan het best dicht?

IMG_0157.JPG
IMG_0158.JPG
IMG_0159.JPG
IMG_0160.JPG
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit is je kans om het goed te doen.
haal alles er uit vervang het riool en maak een nieuwe geïsoleerde vloer er voor terug
 

KingOrval

  • #3
Ik snap wat je bedoelt, maar de keuken zal toch binnen 5 a 10 jaar vernieuwd worden. We gooien dan de muur tussen de huidige keuken en deze ruimte weg, nieuwe vloer etc. Lijkt me dan meer iets om dan aan te pakken en alles in 1 keer de isoleren dan in 2 stukken.

Daarbij komt dat zelf chape gieten me niet zo evident lijkt en dit beter door een vakman gebeurt? De sleuven gelijk trekken lukt me wel maar dat is toch iets totaal anders dan een volledige chape te gieten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ik ben met @ Boertje125 eens haal die gehele vloer er uit.
Je kunt zien aan de randen ook trekt schimmelig op.
Ze hebben leiding op oude grond gelegd en daar folie overheen en daar weer cement vloer gestort.
En beter die muur er direct er uit zodat je alles goed kunt aan pakken.
Die witte afvoeren zijn te klein beter direct naar 75 gaan en uit zoeken waar die heen lopen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Waarom maak je je dan wel druk over de folie?
10 jaar is best ver weg hoor ik zou het gewoon goed doen en eventueel iets meer zodat je die plannen voor over 10 jaar kunt aansluiten zonder de vloer weer te slopen.
met een gewapend betonvloertje is aansluiten goed te doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu