Afvoer toilet - inbouwset met pot met vloeruitgang

Harrieklusser

 • #1
Hallo allemaal, nieuw hier...

Ik heb dus een vraag; ik ben bezig met een badkamer waarin de afvoer van toilet (110mm) op een afstand van 31 cm (hartafstand) van de onbetegelde muur zit.

Nu wil ik graag géén nieuwe afvoer maken maar wel een inbouwreservoir plaatsen. Alles wat ik tot nu toe gezien heb bij bouwmarkten zijn reservoirs met/voor een zwevend toilet zodat ik dus een afvoer zou moeten maken vlak bij de muur.

Bestaan er ook inbouwset met pot met vloeruitgang? Dat reservoir kan natuurlijk dan op elke afstand van de muur geplaatst worden en weggetegeld worden en zal de pot toch strak tegen de tegels staan zonder aanvoerbuis zichtbaar ertussen.

Lang verhaal maar ik hoop dat duidelijk was wat ik graag zou willen.
 

Fiesiekus

 • #2
Heb in de sanitairwinkels nog geen toiletpot voor een inbouwreservoir met vloeruitgang gezien. Die ontwikkeling van hangtoiletten is juist ingezet om het vloeroppervlak vrij te houden van de toiletpot en -aansluitingen.

Ik schat zo in dat u een gewone toiletpot op die plek had staan en die nu wilt gaan vervangen door een inbouwreservoir? Maar volgens mij is dan een recht-toe-recht-aan oplossing het frame op afstand van de muur te plaatsen z.d.d. de standaard hangende toiletpot kan worden aangesloten op dat frame en op de bestaande rioolaansluiting.

Zal wel een kwestie van verlengen van de draadeinden worden of anderszins maar via de zoekfunctie op dit forum komt u genoeg ideeën en voorbeelden van (ongeveer) uw situatie tegen!

Zie Hangend toilet op afstand van de muur bijv!
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
 • #3
Een pot met vloeruitgang is natuurlijk geen hangtoilet.
Een inbouwreservoir gaat alleen samen met een hangtoilet.
Als je de ruimte hebt zal je het reservoir wat verder naar voren moeten plaatsen zodat je boven de afvoer uitkomt.
 

Harrieklusser

 • #4
Met een hartafstand van 31 cm wordt het wel heeeel erg ver naar voren geplaatst, zeker 20 cm! Ten eerste zal dat niet staan en ten tweede is er geen ruimte voor.....
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #5
Het eenvoudige antwoord is dus eigenlijk: het kan niet, een hangend toilet met een onderuitvoer...

Óf een hangend toilet met de daarbij behorende verlegging van de afvoer, of een normaal staand toilet met een modernere (ondiepe) spoelbak erachter.

Bij mij was het gewoon niet mogelijk de afvoer te verleggen, en heb ik dus gekozen voor een normaal staand toilet. Niks mis mee hoor...
 

Harrieklusser

 • #6
Volgens mij ben ik niet goed begrepen; natuurlijk wil ik geen zwevend toilet! Die heeft toch geen onderuitgang! Nee ik wil graag een inbouwreservoir maar dan met een op de grond staande pot met onderuitgang en dat te plaatsen op een gat van 31 cm vanaf de muur.
 

Fiesiekus

 • #7

Harrieklusser

 • #8
Ja maar ik bedoelde dus geen zwevend toilet, ik snap tuurlijk ook dat dat niet kan!
 

Harrieklusser

 • #9
Kijk, als het helemaal niet bestaat dan snap ik waarom julie het verkeerd begrepen hebben. Maar mijn vraag was om er er toch iets op te verzinnen
:roll:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #10
Harrieklusser schreef:
Nee ik wil graag een inbouwreservoir maar dan met een op de grond staande pot met onderuitgang en dat te plaatsen op een gat van 31 cm vanaf de muur.
Dan is googelen met inbouwreservoir al heel handig.

Je ziet dan van diverse merken inbouwreservoirs , en van sommige ook pdf's met specificaties.

Een juist model pot erbij kiezen, en het zou moeten kunnen, lijkt me.
Lijkt me een kwestie van passen en meten, en de diverse modellen wc-potten met onder of achter-uitlaat bekijken, tot je de gewenste combinatie hebt.

Een en ander staat of valt met de dikte van het inbouwreservoir, de wanddikte van de voorzetwand etc.

Succes met de zoek/puzzeltocht! :wink:
 

Micheldieren

 • #11
Hoezo kun je niet alleen de spoelbuis aansluiten op de toiletpot en de afvoer dan op de bestaande afvoerbuis? Moet je alleen op zoek naar een passende pot die zijn afvoeruitgang rond die 31 centimeter heeft.

Als je een staande pot tegen de wand aan zet, houd er dan wel rekening mee dat niet altijd te toiletzitting past/ blijft staan. Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #12
Met de afvoer 30 cm uit de wand krijg je nooit een pot die zo ver naar de wand komt dat de zitting niet past c.q. omhoog blijft staan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #13
En anders gebruik je een pot met een achteruitgang (PK) en een haakse afvoerpijp, direct naar beneden. Zo heb ik het ook gedaan, alleen dan met een gewone spoelbak.
 

Fiesiekus

 • #14
Vroeger bestonden van die hooghangende reservoirs (stortbakken genoemd). Misschien dat ik in herhalingen verval; maar als ik de situatie goed begrijp zoekt u een toiletpot die aan de achterzijde op zo'n hooghangend reservoir wordt aangesloten. En dan gebruikt u een inbouwreservoir. Om de toiletzitting tegen de wand van het reservoir aan te kunnen zetten; komt het reservoir naar voren? Al met al zou ik dan toch voor een standaard combinatie laaghangend reservoir op de toiletpot kiezen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #15
Miechieldieren heeft er een aspect bijgehaald, dat een eigen leven gaat leiden.

Het omhoog staan van het deksel was niet de vraag van de Topicstarter, dsat is een ander!
 

Micheldieren

 • #16
Ik lees net de vraag nog eens. Volgens mij moet het inbouwreservoir ook nog geplaatst worden. dus is die 31 cm helemaal niet het probleem.

Het reservoir komt gewoon vlak achter de pot te staan. Enig probleem kan zijn de juiste hoogte van de spoelleiding uit de wand en in de pot. Maar dat valt toch wel te fixen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #17
Vast wel, maar Harrieklusser wilde eigenlijk alleen weten of er inbouwreservoirs bestaan, alleen leidde dat tot enige spraakverwarring.

Dat weet hij inmiddels en zal vast wel aan het passen en meten zijn, om een en ander voor elkaar te krijgen.

Toch goed dat je alsnog de vraag hebt gelezen! :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu