Hangend toilet op afstand van de muur

Chris16

 • #1
Hallo klussers!

Ik wil graag een zwevend toilet plaatsen.
De afstand van achtermuur tot het hart van de rioolafvoer bedraagt 23 cm.

Kan ik nu zonder meer een inbouwreservoir plaatsen of moet de afvoer naar achter verplaatst worden. Ik heb zat ruimte in het toilet en het verplaatsen van het riool zie ik ook niet echt zitten.

Ik kan nergens iets vinden over afstanden, wel zie ik voorbeeldplaatjes waarin de afvoer van het riool zo'n beetje tegen de achterwand aan zit. Ik stel mij zo voor dat de afstand tot de achtermuur variabel is, maar kan iemand mij vertellen of ik deze afstand kan overbruggen.

De diameter van het rioolafvoer is 11 cm; d.w.z. dat de afstand van muur tot voorzijde van riool 28,5 cm is.

Alvast dank voor jullie reaktie!
 

Gerrit

 • #2
Als je toch ruimte genoeg hent, plaats je gewoon het frame op zijn plaats, zodat de afvoer netjes aansluit op de rioolbuis. Veranker het frame aan de achterwand.

De materialen zitten er bij en anders zet je er een paar langere draadstangen aan. Verder metsel (lijm) je het geval mooi dicht, bovenkant afdekken met een paar blokken. Werkt perfekt. Heb ze zelf wel gemaakt waar de buis ruim 40 cm van de wand zat.

Je moet dan wel een ruime badkamer hebben :wink:
 

Chris16

 • #3
Hé Gerrit, bedankt voor je snelle reaktie. :P Dat moet dus wel lukken zo! Je hebt het over eventueel langere draadstangen: bedoel je daar mee de verbinding tussen frame en muur of tussen muur en toilet.

Maw: die 2 draadeinden waar je pot uiteindelijk aan vast wordt gedraaid, zitten die nog in de achterwand of aan het frame?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
 • #4
Als het een inbouwreservoir is met steunen i.p.v. draadeinden kan je ook een paar 2 en 3en op de muur bevestigen waaraan je het reservoir vastzet.
 

Fiesiekus

 • #5
Inderdaad, als u naar voren toe ruimte genoeg hebt, het frame stellen op de plaats waarbij de aansluiting op het riool zo eenvoudig mogelijk gerealiseerd kan worden. Ik weet alleen niet of het zo makkelijk een kwestie van langere draadeinden zal zijn.

In mijn (vergelijkbare) situatie waren dat montageblokken waaruit die draadeinden staken. Ik heb op de achterwand een balkje (80 x 80 of zo iets ongeveer precies) geschroefd en daaraan de framesteunen geschroefd. Daarna een kwestie van frame waterpas stellen. De afwerking heb ik geheel met watervast verlijmd multiplex gedaan, maar blokken kan ook natuurlijk.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
 • #6
Chris16 schreef:
Maw: die 2 draadeinden waar je pot uiteindelijk aan vast wordt gedraaid, zitten die nog in de achterwand of aan het frame?
Je hebt daarin verschillende uitvoeringen.
 

Chris16

 • #7
Hé klussers; ik vind het echt geweldig jullie reakties!

Ik weet inmiddels genoeg en ga dit weekend beginnen.
Ik zal in dit topic nog wel terugberichten!

Nogmaals: geweldig bedankt voor jullie moeite!
 

Gerrit

 • #8
Ik had nog willen reageren maar dat is al gebeurd. :lol:
Overigens bedoelde ik de draadstangen tussen frame en wand.
Het frame is als regel voorbereid op bevestiging van de pot.
Sukses en laat even weten of het gelukt is.
 

BeeTeeWee

 • #9
Ik heb pas zelf (tot twee keer toe) een soortgelijk probleem opgelost. Ik heb toen, voor de bevestiging van het frame bovenaan, zware (M12) keilbouten in de muur gedraaid.

Daarop passen koppelbussen, een soort hele lange moeren van een centimeter of drie, vier. Die bussen schroef je aan de ene kant aan de keilbout en aan de andere kant schroef je er een stuk draadeind in. Het frame zet je dan met M12 moeren aan de draadeinden vast.

Op deze manier kun je 'm ook keurig waterpas stellen en het geheel is letterlijk muurvast. Het toilet zelf hangt dan aan de draadeinden die alleen aan het frame vastzitten.
 

Chris16

 • #10
Hé collega doe-het-zelvers,
Hij zit er in hoor... ik ben voor de optie van Fiesiekus gegaan.

Balkje van 7 x 7 cm tegen de achterwand geplaatst met 4 mega grote schroeven en het toiletblok daaraan vast gezet.

De boel afgetimmerd met watervast verlijmd hout en het staat als een huis!
Ben nu bezig met tegelen. Bedankt voor jullie tips :wink:

Gr. Chris
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #11
We zijn trots op je.
Succes met tegelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu