Afvoer nieuwe wasmachine stroomt over

Bolsmarc

 • #1
Vandaag is onze nieuwe wasmachine afgeleverd en geïnstalleerd. In eerste instantie leek het goed te werken maar later bij de eerste echte wasbeurt bleek de afvoer te overstromen en kwam er water uit het uiteinde wat bedoeld is voor condenswater van de ketel. Ik heb meerdere berichten gevonden over soortgelijke problemen. In de meeste gevallen verstopping. Ik heb dit (nog) niet kunnen vinden. Ik vraag me echter 1 ding af. De afvoer van de wasmachine gaat vijftig cm naar beneden, komt dan in een zwanenhals. Alle buizen hebben doorsnede van 40mm. Vervolgens gaat de buis ongeveer 1, 50 meter naar rechts, dan een negentig graden bocht naar rechts, weer anderhalve meter buis, dan een T stuk, (rechts gaat naar de ketel,) naar links weer anderhalve meter om vervolgens met een 90 graden bocht loodrecht naar beneden te gaan. Is dit niet te lang? Hoe kan ik het best een evt verstopping verwijderen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Een foto doet wonderen.
   

  Bolsmarc

  • #3
  Foto zal ik morgen plaatsen, maar laat precies zien zoals het he boven beschreven is.
   

  Stefan666

  • #4
  Had hier precies hetzelfde "geintje" , en was inderdaad verstopt met een - vet / haarbal-

  Even ( ok.. heel veel ) porren met een ontstopping veer & 8 bar / 50 liter perslucht loste het probleem op.
  ( al weet ik niet zo zeker of die perslucht zo'n goed plan is , tenzij je zoals mij het echt verschrikkelijk beu was en een alles-of-niets poging doet )

  Die 90 gradenbochten zijn helemaal een ellende, nadat ik ze had vervangen voor 2x 45 ( dus een iets flauwer bochtje ) , kon het water veel beter weg.
   

  Bolsmarc

  • #5
  Droger van de kant gehaald waardoor ik bij het "schap" kan. weer een verassing. Op een gegeven moment gaat de 40 mm buis over in een 32 mm buis wat natuurlijk niet echt bevorderlijk zal werken. Deze is echter niet gemakkelijk te vervangen omdat hij ook zo de vloer in gaat en dan tussen twee muren door op een gegeven moment met 32 mm op een rioleringsbuis uitkomt.....................Iemand suggesties ?

  Ik zat eraan te denken om een deel van de 40 mm buis te vervangen door bijvoorbeeld 80 mm welke dan overgaat op de 32 mm buis. Het water heeft zo langer de tijd om door de 32 mm buis te komen. Kan dit werken ?
   

  BertPleizier

  • #6
  Kun je opzoeken hoeveel water je wasmachine maximaal verbruikt? Als je dit volume als buffer neemt, kan de afvoer nooit meer overstromen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu