Afvoer keuken spuugt water terug bij veel waterafvoer

Rdkraker

 • #1
In de keuken hebben we een wasbak, hieraan hangen de afvoer van de vaatwasser een een (open!) overdruk afstort van een close-in boiler.

De laatste tijd hebben we t probleem dat bij afvoer van veel water (vaatwasser of wasbak vol), de open aansluiting (die voor overdruk boiler) water begint te braken.

Klinkt echt alsof er met overdruk water naar buiten wordt gespuugd, gaat echt om liters bij een vaatwasbeurt.

4 jaar geleden is de afvoer (was 40 jr oud) vervangen. Er is toen een afvoer rechtstreeks naar de hoofdafvoer gelegd vanuit de keuken (eerst ging deze via de hwa van de tuin, maar deze zit nu op een ‘regenriool’). Er is dus is deze nieuwe leiding geen contact meer met buiten.

Dat ging ruim 3 jaar goed, maar sinds een paar weken gaat t mis...

In eerste instantie gedacht aan verstopping. Professioneel gereinigd door loodgieter, dezelfde die de afvoerleiding 4jr geleden heeft vervangen. Dit bood geen oplossing vreemd genoeg, dus geen verstopping... hij heeft wel een extra sifon geplaatst op die afvoer om wat meer weerstand te creeeren .

Dit heeft iets geholpen, maar nog steeds spuugt er water omhoog.

Ik heb dus nu het idee dat er echt overdruk aan lucht is, zodra er een kolom water ontstaat waar de lucht niet langs kan.

Heb een aantal vraagtekens...

1. Zou mijn vermoeden kloppen dat er een overdruk ontstaat, en er dus ergens een ontluchter geplaatst moeten worden? (Dus geen bèluchter)
2. Zo ja, waar zou dit dan moeten? Neem aan dat dit vrij hoog moet zijn aangezien anders het water dáár weer mee omhoog zou komen...
3. Is dit slecht aangelegd en kan ik dit de loodgieter vragen dit kosteloos op te lossen?
4. Hoe zou t komen dat dit pas na jaren de kop op steekt terwijl het geen verstopping lijkt te zijn.,.? Kan de nieuwe leiding bijv verzakt zijn?

Alle hulp is welkom :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Alles duidt op een (beginnende) verstopping.
   

  Rdkraker

  • #3
  Tja zoals gezegd, hij volledig professioneel gereinigd...
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Als de leiding niet verstopt is, behoort een verzakking tot de mogelijkheden. Je krijgt dan onbedoeld een extra sifon erbij en dat werkt niet.
  Antwoord op 3: nee, het heeft ruim 3 jaar goed gewerkt.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Heeft jouw riool een standleiding. Dat is een buis die van de rioolbuis op de grond ergens in het huis naar boven het dak gaat en daar uitsteekt en kan ventileren.
   

  Rdkraker

  • #6
  Niet in de keuken, wellicht wel in het deel vanaf keuken naar riool. Daar zitten ook. De aansluitingen naar boven (badkamer etc)

  Maar het is als t goed is geen fout in t ontwerp. Aangezien ie 3 jaar goed heeft gewerkt kan t alleen iets zijn wat is ontstaan. Kan dan alleen verzakking of verstopping zijn... En hij zegt alles schoongemaakt te hebben.

  Ze komen nu binnenkort kijken of ie na de aanleg wellicht toch niet is verzakt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu