Afvoer hangtoilet met sprongstuk

Gizmooo

  • #1
Graag jullie hulp bij het volgende. Voor de aansluiting van de afvoer van het toilet wil ik gebruik maken van een sprongstuk (18cm zie afbeelding 1). De bestaande afvoer naar de kruipruimte is 110mm.

1) De binnendiameter van de afvoer is 102mm en de buitendiameter van het uiteinde van het sprongstuk is 100mm. Kortom een verschil van 2mm (zie afbeelding 2). Kan dit kwaad? Of moet de uiteinde toch voorzien worden van een afsluitring o.i.d.? En bestaan dit soort ringen? Een rubberen afvoermanchet gebruik ik liever niet, aangezien ik dan nog dieper moet uithakken.

2) Om te voorkomen dat ik de vloer moet ophogen, wil ik in de vloer een ruimte hakken voor het sprongstuk, ca. 6cm diep. Om het uiteinde hiervan netjes in de afvoer te kunnen laten zakken moet ik van die pvc-buis ook een stuk afsnijden/zagen. Heeft één van jullie hier ervaring mee of tips voor?

Alle reacties zijn welkom.



 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als je een kruipruimte hebt dan kan je beter avoer veranderen, deze verloopbocht is meer bedoeld voor etage woningen waar je niet bij kan.

Gebruik je hem wel met je die rubber aansluiting wel gebruiken

"Een goed begin is het halve werk" even een kango huren zo gebeurd
 

Gizmooo

  • #3
Diverse fora hebben mij overtuigd, waarvoor dank. Ik heb besloten toch een extra gat te laten boren. Even rondgebeld naar diverse bedrijven in de regio en de prijs valt me alleszins mee. 't Niet veel duurder dan zelf de spullen huren en je hebt geen gesleep met de spullen.

groet,
Geert
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu