Afvoer gaskachel wegwerken; betonreparatiemortel over PUR?

Moosss

  • #1
Hallo allemaal!

Een tijdje terug heb ik een huis gekocht en meteen alle gaskachels weg gehaald. De afvoer van de gaskachel heeft een gat in de muur achtergelaten. Aan de binnenkant van de (spouw-)muur heb ik het gevuld met PUR en dichtgemetseld. Dat is nu helemaal mooi behangen en klaar!

Maar mijn vraag is: Hoe werk ik de buitenkant netjes af? Het gaat om een groot betonnen paneel (zie foto), dus metselen wordt 'm niet. Ik heb al betonreparatiemortel gehaald, maar hecht dit wel op PUR?

Bij de bouwmarkt raadden ze me aan om er een steen tegenaan te duwen en dat af te werken met mortel, maar het lijkt me niet zo'n fantastisch idee. Dan glijdt de steen toch zo de spouw in?

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe dik is die plaat.
 

Moosss

  • #3
Dat is nu lastig te zien, maar ik heb ff gevoeld en het is toch wel zo'n 4 cm dik.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan zou ik het volgende proberen. Die PUR weg krosen zodat deze ongeveer gelijk komt de de achterkant van doe beton plaat. In die wand boor je rondom kleine gaatjes afm. RVS spaken van een fiets. Die afgeknipte spaken brei je in dat gat en vervolgen vul je dat breiwerk met een heel goede specie. Ik denk dat je het in tweeen moet doen zodat je de laatste laag die je opzet netjes glad kan afwerken.
Zorg wel dat er geen oude PUR op die beton zit.
 

Moosss

  • #5
Bedoel je als een soort van wapening? Zou kippengaas ook werken, of is het dan echt beter het met spaken te doen zodat je die kan verankeren in de betonplaat zoals jij zegt?

En moet ik dan nog een stucgaasje over het PUR schuim heen leggen?

Bedankt voor de hulp!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ja dat bedoel ik. Kippengaas is gegalvaniseerd staal. RVS roest niet en spaken zijn er volop, zowel nieuw en gebruikt. Stucgaas lijkt mij niet zinvol. De rand van het gat die moet goed schoon zijn. Wellicht zijn er primers voorhanden.
 

Moosss

  • #7
Fantastisch! Bedankt voor je hulp. Ik ga aan de slag.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Slimme tip van die spaken. Let erop dat je ze wel even goed opruwt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu