Afschot terras dwars op gevel?

Keijs

  • #1
Wij gaan binnenkort onze tuin van onze nieuwbouwwoning voorzien van bestrating over de hele tuin.

Nu twijfel ik hoe het afschot aan te leggen. Normaal zou je zeggen van het huis af naar de achterkant, maar hier ga ik nooit 8cm mee halen (tuin is 8m lang). Aan de huiszijde kan ik niet veel minder dan 2cm onder de dorpel van de deur beginnen, en aan de achterkant sluit ik aan op bestaande bestrating, ik schat dat ik hooguit 2-3 cm kan halen.

Nu is het een hoekhuis en ik zat te denken om dan maar dwars op de tuin af te wateren, dus vanaf de buren (hoog) naar de zijkant waar ik eindig in een stukje groenstrook (laag). Ik heb bij 1:100 maar 5cm nodig (woning 5m breed).

Maak ik nu een grote denkfout of zie ik iets over het hoofd?

Bedankt voor evt. tips!
 

Geus

  • #2
Je kan natuurlijk ook diagonaal afschot en combinaties maken. Ik zou wel de eerste 1 a 2m vanaf het huis een afschot (grotendeels) haaks daarop geven, je wilt geen waterstroompjes vlak langs de gevel. Als je zonder problemen je water kan lozen in de aanliggende groenstrook lijkt me dat zeker wel een mogelijkheid. Als je op 1 punt in de groenstrook gaat lozen, moet je daar wel even zorgen dat veel regen zich daar een beetje netjes verspreid en niet alles wegspoelt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu