Afschot achtertuin verkeerde kant op

Jeroen1974

  • #1
Mijn achtertuin is bijna volledig bestraat, en bij een flinke regenbui verzamelt al het water zich bij de gevel, er staat binnen no time zo 10 cm water; een beetje meer en het loopt het huis in via de achterdeur :?

Ik weet niet of het bewust zo aangelegd is, maar dat zou me niet verbazen omdat de vorige bewoner een klusser was die het allemaal wel goed bedoelde, maar het net niet kon.

De beste oplossing lijkt me om alle tegels en klinkers eruit te halen, een kant ophogen of juist verlagen, en dan alles weer terug leggen, maar dat lijkt mij een vreselijk karwei :(

Nog andere mogelijkheden?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Een paar afvoer putten of goten plaatsen, en aansluiten op het riool.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Tja, even kijken wat minder werk is zou ik zeggen: als de bestrating toch al een beetje gaat wijken en er wat stenen ongelijk liggen zou ik de bestrating opnieuw leggen. Als het gelijk omhoog moet, hoef je alleen maar aan de laagste kant wat extra zand te storten (i.p.v. het hoge deel naar het lage deel harken).

Is de bestrating nog goed, dan kun je overwegen om afvoerputten te maken. Houd hierbij wel rekening dat je bestrating open moet (blijf je altijd zien).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu