Afbladderende verf in badkamer

Joeri

  • #1
Beste mensen,

Een jaar geleden heb ik de muren van mijn badkamer gestuct en afgewerkt met fix&finish. Daarna met voorstrijk en latex voor vochtige ruimtes afgewerkt.

Er ontstond schimmel op de muren en ik wilde ze overschilderen met dezelfde latex.
Ik trok daarbij de delen van de oude verf eraf. Ik heb met een plamuurmes alle loszittende delen verwijderd en opnieuw geverfd. Na het opdrogen: weer loszittende delen!

Hoe krijg ik die verf (in ieder geval voor weer een jaar) op die muur?
De ventilatie (ja, ik weet het) heb ik intussen verbeterd.
 

renehi

  • #2
Op welke ondergrond heb je gestucd en ge-F.F.'-ed? Normale gipsplaten?
 

Jac

  • #3


Het advies wat ik je kan geven gebruik Waterdampdoorlatend latex.
Ik mag geen merk noemen op de site helaas, het is wel afdoende.
 

Joeri

  • #4
Ik heb gestuct op de oude wand (structuur pleister). Ik weet niet wat voor verf daarop was aangebracht. Bedoel je, dat als de oude wand niet vochtdoorlatend is, dit voor het probleem kan zorgen?

Ik heb verder latex voor vochtige ruimtes van een bouwmarkt gekocht. Mag ik er dan vanuit gaan dat dat waterdoorlatend is?

Inmiddels aan mijn 4e bijwerkbeurt bezig. De loskomende oppervlaktes worden steeds kleiner, maar het ziet er niet meer uit!
 

renehi

  • #5
Joeri schreef:
De loskomende oppervlaktes worden steeds kleiner, maar het ziet er niet meer uit!
Laat ook de structuurpleister los?
 

Joeri

  • #6
Nee, tot en met deF&F ziet alles er perfect uit.
 

renehi

  • #7
Gipshoudendematerialen nemen vocht op wanneer je dan de onderkant helemaal dichtmaakt kan het vocht niet weg en bladdert de latex af. Ik zou de latex opschuren met een schuurblok om de naden weg te krijgen, je kunt ook nog een schuurmachine gebruiken, zorg wel dat je dan hierop een stofafzuiging hebt...en paar stofmaskers is wel aan te raden, dan het plafond nog ff schoonmaken met water/ammoniak . Daarna sauzen met een dampdoorlatende latex.
 

Joeri

  • #8
Ga ik doen. Bedankt voor je hulp!
 

Jeko

  • #9
Ik trok daarbij de delen van de oude verf eraf. Ik heb met een plamuurmes alle loszittende delen verwijderd en opnieuw geverfd.
Het kan ook zijn dat je het loszittende wel weggestoken hebt, maar dat wat nog "vast" zit er van ellende bijna afvalt. Als het door een verfbeurt dan nat wordt, kan dat net genoeg zijn om het los te weken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu