AEG Vaatwasser lekt als deze niet gebruikt wordt.

ErikLWD

 • #1
Tijdens mijn afgelopen vakantie is mijn vaatwasser overstroomd. De machine stond niet aan. Het water loopt de machine in via de oranje knop van de waterontharder (??)

Het lijkt me dat de slang incusief waterstop vervangen moet worden. Mee eens?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Natuurlijk heeft je vaatwasser een inlaatventiel. Hoe zou anders de watertoevoer geregeld moeten worden?

  De aquastop (dat dikke ding dat aan de kraan zit) is het inlaatventiel. Google maar even op het bestelnummer ervan, 50295663004.

  Je zou even de stekker van de machine eruit kunnen trekken en kijken of er dan nog steeds water binnenkomt. Zoja dan mag je aannemen dat de aquastop de boosdoener is. Die zou spanningloos géén water mogen toelaten.

  Het gegeven dat zoiets kan gebeuren is voor mij de reden dat ik al jaren de toevoerkraan van de vaatwasser afsluit als ik op vakantie ga. Om te voorkomen dat ik de machine dan naderhand per ongeluk aanzet met de kraan dicht plaats ik een kartonnetje in de vaatwasser met een duidelijke tekst erop, zodat ik niet kan vergeten de kraan open te draaien. Maar goed, daar heb je nu niet zoveel aan.

  Check voor de zekerheid ook even of er niet op een of andere manier water terug zou kunnen stromen vanaf een afvoer. Lijkt me niet zo waarschijnlijk, zeker niet als het aanrecht (waar die vaatwasserafvoer evt. op aangesloten is) tijdens vakantie helemaal niet gebruikt wordt.
   

  ErikLWD

  • #3
  Bedankt voor je reactie. Ik pastte mijn bericht net aan en ontdekte toen dat je gereageerd had. Ik vermoedde al dat het de aquastop is en het water komt uit de ontharder. Ik ga de aquastop vervangen.

  Punt is dat ik eerder las op internet dat deze alleen als functie zou hebben dat hij het water stopt als er lekkage wordt gedetecteerd door de machine.

  Ik ga de slang vergangen en dan laat ik weten of dit de oplossing is.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  ErikLWD schreef:
  Punt is dat ik eerder las op internet dat deze alleen als functie zou hebben dat hij het water stopt als er lekkage wordt gedetecteerd door de machine.
  Dat is bij wasmachines. En een zeldzame keer bij een (oud model) vaatwasser.
   

  ErikLWD

  • #5
  Bedankt Kees!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu