Aeg favorit vaatwasser lekt langs de onderkant van de deur

jaflo

  • #1
Mijn Aeg favorit vaatwasser lekt langs de onderkant van de deur nadat ik ik het onderste deurrubber heb vervangen (was helemaal vergaan).
Ik heb goed gekeken hoe het oude rubber er op zat en het nieuwe rubber op dezelfde manier gemonteerd. Dat kan ook eigenlijk maar op één manier.
De (gigantische) lekkage begint bij de stap na het vollopen van de vaatwasser en komt onder het deurrubber door.
Na afpompen heb ik ter controle een lampje in de vaatwasser gelegd en je ziet onder het deurrubber een klein streepje licht. Geen wonder dat het lekt. Maar wat is nu de oplossing? Een andere manier van monteren van het deurrubber is er volgens mij niet. Wat kan hier aan de hand zijn?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Controleer of de onderste sproeiarm niet opengescheurd is.
 

jaflo

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie!
Was ik idd al tegengekomen op klusidee.
Sproeiarm had ik er al even uitgehaald en gecontroleerd. Niets te zien, ook niet na indrukken op diverse plekken.
Het feit dat er licht onder het deurrubber komt wil toch eigenlijk al zeggen dat het niet waterdicht kan zijn? Het moet dus m.i. ergens anders in zitten...
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
De deurrubber sluit alleen af als het apparaat dicht is. Je moet even je voorfront demonteren en de buitendeur van de vaatwasser en dan het apparaat laten draaien. Dan kun je wel zien of het onder de dorpelrubber vandaan komt of ergens anders. Wellicht heb je hem niet goed gemonteerd. Sproeiarm gaat vaak op dr lasnaad kapot. Laat hem heet worden gedurende het programma en trek hem er dan eens uit, misschien staat hij dan toch open. Misschien is je deurrubber ook wel slecht of sluit de vaatwasser niet goed.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu