Aeg f43080vi vaatwasser krijgt geen water

Roewi

  • #1
Sinds gisteravond doet de vaatwasser het niet meer. Je kan het programma selecteren en dan het deurtje dichtdoen, je hoort hem wel, maar er komt geen water. De kraan zelf heb ik gecontroleerd, als ik de slang van de vaatwasser afhaal en er een emmer openzet en hem weer opendraai komt er gewoon water uit. Het zeefje in de slang vd vaatwasser zelf is ook schoon. De zeven in de kuipbaden heb ik gecontroleerd. Deze zijn ook schoon. In de slang vd vaatwasser zit een soort van waterslot denk ik. Kan deze defect zijn ?

Vaatwasser zelf geeft als ik het deurtje open een knipperend signaal aan van het gekozen programma en het einde knopje brandt.

Serienr. 70456541.
 

Roewi

  • #2
Pnc code is 911 373 175 00
 

Roewi

  • #3
Extra aanvulling. Lampje programma knippert continue. Einde programma lampje niet, deze knippert wel met regelmatig drie keer achter elkaar. Zou top zijn als iemand weet wat deze storingscode inhoudt.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Wat hoor je de afvoerpomp?
Het einde ledje knippert in een bepaald ritme dat is de storingscode.
1x is geen water , 2x pomp niet af , 3x lekkage op de bodemplaat.

3x Je hebt dus lekkage ..........
 

Roewi

  • #5
Oké. Wat is de beste aanpak bij een inbouwvaatwasser om na te gaan waar de lekkage vandaan komt? Uitbouwen en aanzetten? Of is dit al makkelijk te zien als hij is uitgebouwd?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Water op de bodem zul je moeten verwijderen.
Je zou kunnen beginnen met de onderplaat onder de deur , hoef je hem niet voor uit te bouwen.
Kijk ook of in de kuip rechtsbovenin de plastik moer los zit.
 

Roewi

  • #7
Onderplaat zie ik na het verwijderen vd plint. Kan twee torxschroeven verwijderen. Daarboven bevinden zich twee kruisschroeven waar ik niet direct bij kan. Daarvoor moet de deur eraf. Welke schroeven moet ik hiervoor losdraaien? Via Google zag ik een filmpje van miele waar de schroeven aan de zijkant zitten. Die heb ik niet. Aan de binnenkant zitten aan beide kanten een hele reeks schroeven. Moeten die allemaal los ?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Nee niets aan de binnenkant , die twee torx en de twee gewone daarboven.
Geen haakse schroevendraaier?
Anders paneel eraf , de langste schroeven eruit draaien en de iets omhoog tillen.
Wel even de stekker eruit als je de plaat los maak.
 

Roewi

  • #9
Oké ga ik dat doen. Moet het paneel er dan afhalen. Zie aan de binnenkant aan beide zijden een reeks schroeven waar aan beide kanten twee schroeven zijn die afwijken van de rest. Zijn dit de schroeven waar de voordeur vermoedelijk aan vast zit?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #10
Meestal zijn dat de niet rvs schroeven , roesten vaak al een beetje.
Zijn het korte dan weer erin schroeven!
 

Roewi

  • #11
Vandaag gedaan. Deurtje zat aan beide kanten vast met twee schroeven. Daarna een metalen plaat aan de onderkant verwijderd. Toen kon ik de bodem zien. En ja die was wat nat. Met een vaatdoek alles opgezogen. Is nu weer droog. Is het transparante slangetje de sensor die meet of de bodemplaat nat is ? Wat is de vervolgstap? Het uitbouwen van de vaatwasser ? Moet je dan de achterkant verwijderen en vervolgens aanzetten om te zien waar de lekkage vandaan komt?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #12
Volgende stap is toestel weer aan zetten zodat hij weer gaat draaien en kijken waar de lekkage vandaan komt.
Zodra je het ziet deur opentrekken anders kan je weer het water verwijderen.
Kijk vooral goed rechtsachterin en houd rekening met spanning op het toestel.
Goede verlichting is een must nu.
 

Roewi

  • #13
De vaatwasser weer aangezet. Blijft droog. De nodige rondes weer gedraaid. Zou het een kleine verstopping zijn geweest? De avond voor de lekkage had ik een reinigingsmiddel gebruikt van een bekende fabrikant. Zou er toen mogelijk iets zijn losgekomen ?
 

Roewi

  • #14
Heb begrepen dat het waarschijnlijk kwam door het reinigingsmiddel . Dit schijnt soms veel schuim te veroorzaken waardoor dit leidt tot een overstroming.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #15
Meer omdat er een grote prop vervuiling loskomt wat de doorgang van water blokkeert en er water uit het overstroomslangetje komt wat onder op het labyrint zit.
Deze loost zijn water dan in de onderbak.
 

Roewi

  • #16
Balen. Toch weer last van een natte bodemplaat. Had het weer droog gemaakt en hij draait weer. Heb de onderkant even opengelaten. Daar zag ik meteen al redelijk wat water uit het overstroomslangetje lopen. Geeft dit een goede zoekrichting?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #17
Labyrint en grote zwarte slang aan de linkerkant welke naar de kuip loopt is vervuilt.
Het water loopt niet snel genoeg naar de kuip en komt in het labyrint over de overstort.
Labyrint en zwarte slang reinigen.
 

Roewi

  • #18
Wilde hem vandaag uitbouwen. Water afgesloten afvoerslang en aanvoerslang losgemaakt. Voorste pootjes iets losgedraaid. Dan komt het probleem. De achterste pootjes lopen tegen de laminaatvloer aan. In de achterste pootjes kom ik geen opening tegen vd schroevendraaier om ze los te draaien. Ook met de hand lukt niet. Zie ik iets over het hoofd?...
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #19
Misschien heb ik het verkeerd maar volgens mij heeft toestel maar 1 achterste poot in het midden welke je omhoog kan draaien door de schroef aan de voorkant onder in het midden te verdraaien.
 

Roewi

  • #20
Bedankt! zaten aan de voorkant 2 schroeven links en rechts die de stelpoten achterin bedienden. eentje ging vrij lastig, maar goed heb hem er nu uit! ik heb even een foto toegevoegd. de zwarte slang waar ik een pijl heb neergezet, moet deze los? daarnaast zag ik wat viezigheid in het labyrint (tenminste neem aan dat dit zo heet). hoe krijg ik deze los ?

een derde pijl heb ik gezet bij een ronde bak hieronder. deze is wat oranjeachtig van kleur, wat zal dit zijn ??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu