Foutcode AEG vaatwasser i40

JT97

  • #1
Beste,

Een kleine twee weken kregen wij de foutcode i40 (AEG vaatwasser FSB31600Z, PNC: 91153917401). Nu heb ik onderzoek gedaan naar wat dit kan zijn. Ik kwam uit op de drukschakelaar en eventuele lekkage. Ik kom geen lekkage vinden (lekbak was droog) en heb een nieuwe drukschakelaar (pressostaat) gemonteerd. Hierna kreeg ik de foutmelding i30. Ik weer zoeken en kwam uit op vervuiling van het waterlabyrint (niveaukamer). Deze heb ik schoongemaakt, aangezien er best wat troep in zat. Voor ik de vaatwasser weer in ging bouwen, heb ik hem eerst een programma laten draaien en dat ging zonder problemen. Na het inbouwen heb ik een vaat laten draaien. Dit ging goed tot het moment dat de vaatwasser in de droogfase kwam. De deur gaat open en schiet dan na een tijdje weer in de fout (i40), terwijl het programma dan nog niet af is, aangezien hij dan twee keer kort piept. Nu is het zelfs zo, dat als ik de deur open heb staan en op de power knop druk, dat de pomp meteen aanslaat en hij in foutcode i40 schiet. Dit is niet constant. De ene keer als ik hem weer uit en aan zet, kan ik een programma draaien en de andere keer schiet hij in de fout. Er staat ook geen water in de vaatwasser. De vaatwasser hoort toch geen programma te draaien als de deur nog open staat? dus dan ga ik er van uit dat er iets mis is met de schakelaar van de deur. Echter zou het programma dan verder moeten gaan zonder de foutcode i40, die heeft verder niks te maken met of de deur wel of niet open staat, toch?

Of is het zo dat als de vaatwasser in de droogfase in de fout schiet (pomp slaat aan), ik de vaatwaasser uit en weer aan zet, hij zijn programma af wil maken? Om je vaatwasser te resetten moet je de stekker er een minuut uit halen, maar dan heb ik soms alsnog het probleem. Als ik hem er daarna weer uit haal (nu wat langer), dan kan ik vaak ineens wel weer een programma draaien.

Ik hoor graag of jullie een oplossing hebben.

Mvg,
JT
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Het kanaal schoonmaken waar je de sensor heb afgehaald naar de kuip.
 

JT97

  • #3
En hoe maak ik dat kanaal het beste schoon? Ik heb nu de voorste plint en de sensor los. Ik heb met een bus perslucht in het gat van de sensor gespoten maar merk niet echt iets en waar komt dit uit? In de kuip zie ik namelijk helemaal niks.. moet de kuip(Carter) er helemaal uit dan om er knap bij te komen?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Het beste is met een slang erop en dan met heet water doorspuiten en als laatste een paar keer zonder water zodat al het water eruit is.
Het vuil zou in de kuip terecht moeten komen.
 

JT97

  • #5
Heb met een compressor en een stukje slang het kanaal doorgespoten en ja hoor, aardig wat troep.. ik kon alleen niet goed zien waar het nou uit kwam in de kuip haha. Programma gedraaid en geen foutcode meer. Bedankt!
05BF6857-A3C0-4BF6-8D21-AAB397C84743.jpeg
 
  • Like
Waarderingen: S.oldeerbout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu